Stølpejakta

Publisert:

De siste fem siste årene har kommunen satt ut stolper for turgåere og syklister i våre tettsteder, og det har vært mange fine tilbakemeldinger på opplegget.

Opplegget drives gjennom stolpejakten.no med OK ØST Aurskog-Høland og Mangenfjellet Turlag som arrangører. Aurskog-Høland kommune bidrar med kartmateriell og økonomisk støtte.

Det finnes kartfolder for bruk til Stølpejakta 2017, men en kan også gjøre dette via en app. Den kan du blant annet finne på rådhuset.

App

Det er mulig å ta postene elektronisk via en app og ta fram kart med poster på smarttelefonen. På denne måten vil sikkert stølpejakta bli mere spennende for enkelte aldersgrupper. Appen kan lastes ned gratis fra AppStore eller Google Play til din smarttelefon. En skanner da QR-kodene på postene med appen på din mobil. For de som vil orientere seg ved hjelp av papirkart, er selvfølgelig også dette mulig.

En kan ved hjelp av appen få tilgang til å ta poster i andre kommuner og dette er jo spennende. Tidligere har deltagere som benyttet seg av dette, blitt bitt av basillen og tatt over 1000 poster rundt omkring på Østlandet.

Fem kart

Stolpene vil bli tatt inn 15.oktober. Det er i alt 5 kart i årets opplegg. Det blir satt ut stolper i tettområdene på Aurskog, Bjørkelangen, Løken og Hemnes. I tillegg kan en følge den gamle handlestien fra Saugmyra til Bergersetra på Nord-Mangen og finne fem stolper der.

Det er 53 stolper å lete etter i Aurskog-Høland. Hver stolpe består av en meterhøy trestolpe med nummer og en bokstavkode, samt en QR-kode for deg som vil bruke smarttelefon til å registrere stolpene. Vi har 4 forskjellige vanskelighetsgrader, så det er muligheter for de fleste av oss til å delta. Stien inn til Kjøltjernhytta anbefales ikke for vanlige syklister.

Alle som blir med vil få muligheten til å vinne premier. For hver stolpe du finner og registrerer samler du vinnersjanser til uttrekkspremier. Nytt i år er en konkurranse mellom skolene i de 4 tettstedene der vinnerklassen vil motta en premie på kr.2500.-.

Aurskog-Høland kommune oppfordrer flest mulig til å være med på en spennende stolpejakt.