Gå til innhold Gå til navigasjon

Halsnes

Publisert:  

Halsnes er friluftsperle i Aurskog-Høland, med strand, badebrygge og plass til å sette ut båten. Halsnes Gård leies ut, og er et populært leirsted i sommerhalvåret.

Aurskog-Høland kommune eier, med unntak av noen private tomter, halvøya Halsnes. Noen 100 meter sør for gården ligger Halsnes’offentlige badeplass. Her er det strand, badebrygge, båtutsettingsplass og toalett.

Foto: Vigdis Jacobsen.

På halvøya Halsnes, ved rolige Mjermen, har du muligheten til å oppleve Aurskog-Høland fra sin beste side. Langt i fra hverdagens stress kan du leie Halsnes Gård, og lage din egen friluftsleir for din skoleklasse, organisasjon eller gruppe.

Beskrivelse av området

Halsnes er et populært leiested i sommerhalvåret, spesielt for grupper ettersom stedet er tilrettelagt som leirområde. Halvøya er på ca 300 dekar, mens selve gårdstunet er på ca. 10 dekar. På gårdstunet er det kortklipt gressplen slik at det er egnet til diverse aktiviteter.

Gården består av en hovedbygning med 12 sengeplasser fordelt på to rom, to låver, et sanitæranlegg og en lavvo. På Halsnes har det blitt arrangert leir i alt fra 10 til 1000 personer, så her er det få begrensninger.

Aktiviteter

Her er det mange muligheter for å utøve friluftsliv. Brygga ved gården er et flott utgangspunkt for padling eller fisking. Tre kajakker, fem kanoer, en robåt og en tråbåt er inkludert i leieprisen. Der finnes også redningsvester til 20 personer.

Etter å ha blitt tildelt statlige friluftsmidler, ble det i 2009 bygget en ny lavvo på Halsnes . Lavvoen skal være tilgjengelig for allmennheten, og er i så måte ikke inkludert i leieprisen. Men er lavvoen ledig, så er det fritt frem å bruke den. I lavvoen er det lov å brenne bål hele året.

Et par 100-meter sør for gården ligger den offentlige badeplassen. I 2009 ble det kjøpt inn ny flytebrygge, og som man ser, er den meget populær blant barn og unge.
Badeplassen er flat  med kortklipt plen og strand, slik at området er godt egnet for familier. Det er også et toalett og en båtutsettingsplass tilgjengelig for allmennheten.

På den sørlige delen av halvøya er det en fin sti som er tilrettelagt for natursti. Foreløpig er det ingen poster på stasjonene, så det må du belage deg på å ta med selv. Stien er en runde som gir et flott utgangspunkt for friluftslivsaktiviteter som orientering eller læring om skog.

Fakta

- Pris: Kr. 300,- pr. døgn + kr. 30,- pr. hode pr. døgn. Vask kr. 600,

- Utleieperioden er fra 1. mai til 30. september. Søknad om leie må skje innen 1. oktober hvert år. Barn og unge prioriteres. Etter det gjelder førstemann til mølla.

- Søknadsskjema finner du her.