Gå til innhold Gå til navigasjon

Miljøledelse

Publisert:  Av: ocostreng

Miljøsertifisering er et samlebegrep for flere kontroll- og merkeordninger for miljøledelse. De mest kjente er Miljøfyrtårn (nasjonal ordning), EMAS (internasjonal ordning, Europa) og ISO 14001 (internasjonal ordning, verden).

Miljøsertifiseringer er miljøledelsessystemer som hjelper private og offentlige virksomheter til å drive miljøvennlig og samtidig lønnsomt. Når det gjelder Miljøfyrtårn, gjennomfører virksomheten en miljøanalyse, og funnene i denne analysen forteller hva virksomheten må gjøre før den kan bli sertifisert.

Økt kildesortering og gjenbruk, redusert energibruk og redusert sykefravær er positive resultater som oppnås. Stadig flere offentlige instanser og private bedrifter stiller krav til sine leverandører om at de er miljøsertifisert. Aurskog- Høland kommune utfører både konsulent- og sertifiserings tjenester knytta til Miljøfyrtårn.

Les mer om Miljøfyrtårn i brosjyrene nedenfor og på hjemmesiden til Stiftelsen Miljøfyrtårn. Infobrosjyre om Miljøfyrtårn for kommunal virksomheter. Infobrosjyre om Miljøfyrtårn for private virksomheter.