Alkovett i barneidretten

Publisert:

Aurskog-Høland kommune skal være et trygt og godt sted for barn og unge å drive med idrett. Derfor bør idrettslag ta praten om alkohol.

Aurskog-Høland kommune samarbeider med alkovettorganisasjonen Av-og-til for å forebygge skadevirkninger av alkohol, særlig på arenaer for barn og unge.

– Barneidretten er utrolig viktig for mange barn. Den gir mestring, trygghet og glede. For barn som vokser opp i et hjem der mamma eller pappa drikker for mye, kan idretten gjøre den store forskjellen, sier Marianne Børke, Av-og-til-koordinator i Aurskog-Høland kommune.

Trenger trygge voksne

De fleste er enige om at barneidrett og alkohol ikke hører sammen.

– Alkohol ødelegger de trygge rammene i idretten. Selv om holdningene er gode, og de aller fleste av oss tar avstand fra alkohol i barneidretten, er det dessverre overraskende mange klubber som opplever utfordringer med alkohol, sier Randi Hagen Eriksrud, generalsekretær i Av-og-til.

Med klare retningslinjer for alkohol er det lettere for både ledere, trenere og foreldre å ta sin del av ansvaret

Vær en god støttespiller

I hver eneste klubb er det noen som kommer på trening med en vond hemmelighet hjemmefra om at mamma eller pappa drikker for mye alkohol.

– Som støttespiller i barneidretten handler det om å se hvert enkelt barn og deres situasjon. Være interessert og spørre hvordan det går. Vis at du bryr deg, oppfordrer Børke.

Vil du vite mer om hvordan du kan være en god støttespiller i idretten?

Meld deg på nyhetsbrev og få verktøy, tips og råd for arbeidet i ditt idrettslag.

Vi er en Av-og-til-kommune

Aurskog-Høland kommune er en Av-og-til-kommune og jobber sammen med Av-og-til for å redusere de negative følgene av alkoholbruk.

Vi samarbeider om flere kampanjer, deriblant fokusuka som er et felles krafttak for å sette alkohol og idrett på agendaen.