Åpningshelg kultursal for hele kommunen

Publisert:  Av: Sigbjørn Solheim

Den offisielle åpningen av kultursalen på Bjørkelangen vil bli fredag 21.september 2018. Den helgen vil bli viet til det lokale kulturlivet. Vil du være med å bidra til åpningsforestillingene?

De to forestillingene fredag vil bli satt sammen av profesjonelle krefter med tilhørighet til kommunen, og elever fra skolen og kulturskolen.

Helgen viet det lokale kulturlivet

Gruppen som jobber med åpningshelgen ønsker at kulturlivet i hele kommunen – inkludert Rømskog - skal få muligheten til å prøve lokalet og vise seg frem for et bredt publikum, samtidig som alle innbyggere får mulighet til å se hele skolen og kulturdelen.

Lørdag og søndag tenkes gjennomført slik at det blir flere timesforestillinger i kultursalen både lørdag og søndag. Håpet er at dette skal sette i gang mye tverrfaglig kreativitet i kommunen, og at noen ressurspersoner har lyst til å trå til for å få dette til.

Bli med!

De som ønsker å være med i forestillinger denne helgen (blant annet for å se hva som er mulig å gjøre i kultursalen uten å måtte betale leie), tar kontakt med kultursjef Sigbjørn Solheim på mobil 991 57 414 / e-post sigbjorn.solheim@ahk.no  så snart som mulig, og senest 1.desember 2017.

Deretter vil arbeidet med å sette sammen spennende forestillinger på tvers av kommunen og de ulike kulturuttrykk starte opp.

Det blir mulighet til å øve i kultursalen i forkant, slik at omrigg, lyd og lysforhold blir så optimal som mulig på forestillingsdagen. Det kan også være aktuelt med noe veiledning på regi for de som ønsker dette.

Flott sal

Kultursalen får 353 plasser i amfi med tillegg av 6 rullestolplasser, god plass på scenen til dans og teater, pluss egen bakscene for band i høyden, som gjør salen ypperlig til musikaloppsetninger. Salen får elektronisk regulering av akustikken - noe som gjør den fleksibel i bruk - og vanlig teknisk rigg for lyd og lys.

Teknisk ansvarlig Trond Johansen starter i jobben fra nyttår, og våren vil bli brukt til å teste ut salen i forhold til ulik type bruk slik at alt det tekniske fungerer optimalt når publikum kommer til høsten.

Sett av helgen

Bakgrunnen for at åpningen først blir neste høst, er at den gamle skolen skal rives og uteområder og parkeringsplasser skal opparbeides.

For alle andre - som har all grunn til å se frem til at kulturanlegget på Bjørkelangen åpner - så er det bare å merke av helgen 21-23.september 2018 i kalenderen!

Denne helgen er det god grunn til å holde seg i kommunen, eller å legge et besøk til kommunen vår.

Vi gleder oss!