Consto får tilbud om å bygge Myrvang

Publisert:  Av: Alette Eldøy

Entreprenørselskapet Consto fått beskjed om at de har vunnet anbudskonkurranse for å bygge Myrvang. Tildelingen gjelder under forutsetning av at politikerne godkjenner prosjektets økonomiske rammer.

Saken skal behandles i formannskapet og deretter i kommunestyremøte i løpet av desember.

Tre gode tilbud

Rett før sommeren ble Myrvang boliger lagt ut på anbudsrunde. Den gikk ut i slutten av september. Da var det kommet inn tre tilbud. Alle entreprenørene hadde gode konsept og løsningsforslag.

– Det var tre gode tilbud, men det var Consto som stod igjen med det beste tilbudet i forhold til pris og kvalitet, sier Gro Kalvenes, leder for psykisk helse og avhengighet, og fagrådgiver i prosjektet.

Myrvang

Myrvang er et byggeprosjekt hvor kommunen skal bygge ti leiligheter for unge med nedsatt funksjonsevne, et aktivitetsenter, en avdeling for avlastning og en treningsleilighet for dem som skal trene på å bo for seg selv.

I begynnelsen av mars måtte administrasjonen avlyse konkurransen om anskaffelse av Myrvang prosjektet, på grunn av betydelig dyrere tilbud enn det som var forventet.

Siden har de jobbet med å finne nye løsninger for å få ned kostnadene. Blant annet har de gått fra å bygge tre bygg til to. Løsningene går ikke på bekostning av brukerne.

– Jeg er stolt over det arbeid prosjektgruppen, ledet av Johan Tørnby, har gjort for å få redusert kostnadene i prosjektet. Tiltakene sparer kommunen for 18 millioner kroner og viser at det var helt riktig å gå en runde til med prosjektet, sier Thomas Grønnerød-Hemmingby, leder for prosjektkontoret.