Gå til innhold Gå til navigasjon

Elevene sammen for TV-aksjonen

Publisert:  Av: Kari Aasberg Bradley

Bingo-kveld, dansekurs, korttriks og gatemusikanter. Det var fullt av engasjement og gode ideer da elevrådsrepresentanter fra alle grunnskolene i kommunen samlet seg på rådhuset for planlegging av årets TV-aksjon.

–  Dere elever gjør en fantastisk jobb hvert år. Dere er kreative, og tør å gjøre ting annerledes for å få nye resultater. I år skal TV-aksjonen gi skolegang og håp til barn der krigen raser, sier Hans-Jørgen Soligard, fylkeskoordinator for TV-aksjonen.

Årets TV-aksjon går til UNICEFs arbeid for å gi utdanning til barn rammet av krig og konflikt. I år går TV-aksjonen av stabelen søndag 22.oktober.

Kreative

Ungdommene var fulle av gode ideer til hvordan skolene kunne samle inn penger til TV-aksjonen. På forslagslisten sto blant annet stikkballturnering, kinotur for eldre, ballongdyr, skopuss, leksehjelp, lage syltetøy, klem for 5 kroner, flettekurs, vaske klær, åpen gård, karnevalkonkurranse, og kaste vannballonger på lærere og rektor.

Elever fra alle skolene i kommunen var samlet på rådhuset for å planlegge hvordan skolene i Aurskog-Høland kan bidra til TV-aksjonen. Hva det beste forslaget var er vanskelig å si, men kreativiteten var stor blant de engasjerte ungdommene.

200.000 kroner i fjor

– Alle skolene i kommunen er representert, og det er flott. Skolene i Aurskog-Høland er veldig gode bidragsytere til TV-aksjonen, og det er vi glade for. Vi har engasjerte skoler, og engasjerte elever. Det er veldig bra for kommunen, sier ordfører Roger Evjen.

I fjor samlet skolene inn over 200.000 kroner. Ordføreren understreket hvor viktig elevenes arbeid er for kommunen.

– Skolene samlet inn mye penger i fjor, det er det ikke tvil om. Det er flott at dere kan tenke sammen og dele med hverandre, hvordan skolene kan samle inn penger, og hvordan dere kan få med dere medelevene deres, sa Evjen til de oppmøtte elevene.

På tvers av skoler og klasser

– Dere elever bidro til at kommunen fikk et kjemperesultat i fjor. Det betyr at disse barna som trenger hjelp, får hjelp, sier Soligard.

Det er syvende året på rad skolene i Aurskog-Høland er med på TV-aksjonen. Elever fra 5. til 10. klasse jobbet sammen under samlingen på rådhuset.

– Elevrådsrepresentantene jobber på tvers av skoler, og på tvers av klasser. Det er en idedugnad. De får tips og ideer av hverandre, som de tar med tilbake til egen skole, sier Åshild Noraker, skolefaglig rådgiver i Aurskog-Høland-kommune.

Vil du være med som bøssebærer? Blir du med på laget kan du melde deg som bøssebærer ved å ringe rådhuset på telefon 63 85 25 00 eller hos www.blimed.no.