Kulturskolen trollbandt vennskapskommunene

Publisert:  Av: Steinar Ottesen

Vennskapskommunene var på besøk. Det ble en unik ferd fra Eidsverket til Festningsåsen barnehage med innslag fra kulturskolen.

Lære av hverandre

Representanter fra Aurskogs-Hølands vennskapskommuner i Sverige og Danmark var nylig på vennskapsbesøk. Representantene fra Kumla i Sverige og Fredriksund i Danmark har stillinger i ulike deler av oppvekstfeltet. Følgende temaer ble gjennomgått; barnehage og idrett i barnehagen, tverrfaglig samarbeid, skole og skolereformer. Alle var her for å dele erfaringer med oss og med hverandre.

- Det var nyttig og interessant å høre om de andres arbeid og hva de lykkes med. Her kan vi få innspill til å gjøre nye og andre ting hos oss i fremtiden, sa kommunalsjef for oppvekst og utdanning Grethe Rønning til www.ahk.no.

ARTIKKELEN FORTSETTER UNDER BILDE

Kulturskolen underholdt til stor applaus. Foto: Heidi Gilje.

Kulturskolen trollbandt

Kulturskolen underholdt vennskapskommunene og ansatte i avdelingen for oppvekst og utdanning. Det startet med dans utenfor Eidsverket før det ble musikk på veien til Festingsåsen barnehage, og ikke minst ballett og trommeorkester når man nådde barnehagen. Kulturskolen har uten tvil mange talentfulle barn og unge, kommunalsjefen var helt enig.

- Det var en veldig hyggelig spasertur fra Eidsverket til Festningsåsen barnehage. Underveis var det innslag fra kulturskolen som var underholdende. Disse barna er utrolig dyktig. Det var en fantastisk opplevelse for barnehagebarna også. De var ute og fikk med seg det meste, sa Grethe Rønning til www.ahk.no.

Leder av Festningsåsen barnehage, Mette Fjuk, var også glad for besøket og inviterte alle tilbake flere ganger.

- Dette må dere gjøre flere ganger og dere er selvsagt hjertelig velkommen tilbake, sa Mette Fjuk til www.ahk.no

Bilde: Kulturskolen underholdt vennskapskommunene til stor jubel. Her danser man ballett. Foto: Heidi Gilje.