Nominert til årets unge ledere

Publisert:  Av: Alette Eldøy

Anita Furuknap Holtet er tjenesteleder for sykehjemstjenester i kommunen. Hun er en av 100 ledere som er med i Assessit sin kåring av årets unge ledere.

– Det er veldig morsomt å være nominert, sier Anita Furuknap Holtet som ble litt overrasket da hun fikk en telefon fra Assessit en tidlig morgen i høst.

Nominert av kollega

Det var Monica Kolstad, tjenesteleder ved nedsatt funksjonsevne, som nominerte Holtet. Kolstad mener Holtet er lærevillig og nysgjerrig på nye ting, samtidig som Holtet har gode kommunikative ferdigheter og er en tydelig leder.

–  Anita har både kunnskaper om og forståelse av de mellom-menneskelige relasjonene, noe som blir mer og mer viktig i dagens samfunn. Videre har hun en unik evne til å myndiggjøre sine medarbeidere på en slik måte at tjenesten hun leder har en høy grad av måloppnåelse. Jeg mener Anita er et godt forbilde for andre unge som vurderer å bli ledere, sier Kolstad

Lang prosess

Det har vært en lang prosess. Både Lasse Fure, kommunalsjef for helse og rehabilitering, og alle hun har personalansvar for har kommet med en vurdering av henne som leder.

I tillegg har hun tatt ulike personlighetstester og evnetester. Hun har også vært gjennom en spillbasert ledersimulator.

– Jeg måtte spille dataspill om min første dag som leder i en produksjonsbedrift. Dataspill var nytt for meg, men det var veldig gøy, forteller Holtet.

Kåring 6. februar

Den 6. februar skal alle kandidatene møtes i til et nettverkstreff og lederkonferanse. Da blir det avgjort hvem som blir Årets Unge Ledere 2017.

Holtet sitt beste råd til unge ledere er "Grip de mulighetene som dukker opp»

– Ikke vær redd for at du ikke er god nok. Vær nysgjerrig, still spørsmål men vær ydmyk overfor kulturen i det arbeidsmiljøet du går inn i.

Assessit kåring

På sin hjemmeside skriver Assessit: Vi tester, utfordrer og evaluerer Norges beste unge ledere gjennom et faglig forankret prosjekt med kandidatens læring i fokus. Årets Unge Ledere har vært gjennomført hvert år siden 2009. Årets Unge Ledere er basert på solid internasjonal forskning, resultatene som har blitt innhentet har inngått i forskningsprosjekter og blitt presentert på internasjonale konferanser.

Kandidatene måles i:

• Personlige evner og potensial: Personlighetstester og evnetester

• Utøvd lederskap i egen arbeidssituasjon: 180 graders vurdering fra leder, medarbeidere og selvrapportering.

• Observert kompetanse: Kandidatens håndtering av krevende ledersituasjoner, observert gjennom utvalgte case og simuleringsøvelser.

Les Holtet sitt intervju her: https://assessit.no/anita-furuknap-holtet/