Stopp dryppinga 2018

Publisert:

Har du tenkt på hvor mye vann som sløses bort ved å la være å reparere en dryppende kran eller et rennende toalett hjemme hos deg selv? Selv om du ikke betaler direkte etter vannmåler er dette med på å fordyre vann- og avløpstjenesten og dermed påvirker det allikevel fakturaen du og alle andre abonnenter får.

Vi ønsker å sette fokus på slike innvendige lekkasjer og drar med dette i gang «Stopp dryppinga 2018» - en lekkasjereduksjonskampanje. Kampanjen varer fra januar og ut mars og består av at en håndfull lokale rørleggere stiller med fastprisen 949,-*  inkl. mva. på befaring og mindre utbedringer til de kommunale abonnentene. Vi har et litt «ullent» mål om å redusere innvendige lekkasjer med 2 l/s noe som tilsvarer omtrent 3 % av produsert vannmengde. Vi håper at denne kampanjen bidrar til at terskelen for å kontakte en rørlegger blir lavere selv om feilen er liten.

Så, hvor mye vann utgjør egentlig 2 l/s per år? Et forbruk på 2 l/s tilsvarer 63 000 m³/år eller 393 750 (!) fulle badekar. Dersom vi lager et badekar-tog av disse vil man komme helt fra Bjørkelangen og til Steinkjer. Det høres ut som ganske mye vann, ikke sant? Og det er det jo, men det skal ikke mer til enn at 315 toaletter med middels lekkasje blir reparert. I tabellen under kan du se ca. hvor mye vann en innvendig lekkasje kan bli til i løpet av ett år og ca. hvor mye dette koster oss. Her er både vann- og avløpskostnaden tatt med, for det vannet som renner fra kraner og toaletter belaster og fordyrer også avløpet.

Det er selvsagt ikke bare innvendig det er lekkasjer. Vi kan ikke gjøre rede for hvor det blir av anslagsvis 30 % av den produserte mengden drikkevann vi leverer fra vannverket. Lekkasjetapet på ledningsnettet står nok for den største delen av dette «ikke bokførte» vannet og vi jobber aktivt med å redusere også disse lekkasjene, blant annet med systematisk lekkasjesøk.

Målet vårt er å komme under 20 % i lekkasjetap totalt sett og denne lekkasjereduksjonskampanjen er en del av arbeidet med å nå dette målet. Vi håper at du som er kommunal abonnent ser at vedå reparere lekkasjer i din bolig vil du bidra med å redusere kostnader for deg selv, kommunen og ta vare på det viktigste næringsmiddelet vi har nemlig drikkevannet vårt. Hver dråpe teller!

Følgende rørleggere deltar i kampanjen og har kampanjepris på befaring av innvendige lekkasjer for kommunale abonnenter.  Ta kontakt med en av disse for å bestille befaring og for å få pristilbud på reparasjon.

Bademiljø – Aarstad og sønner AS,
Opererer i hele kommunen,

Aurskog Rørleggerservice Frank Korrell,
Opererer på Aurskog og Bjørkelangen,
Tlf: 911 70 306

Rørlegger Mads Kr. Langseth,
Opererer på Hemnes, Løken og Setskog,

Rørleggermester Svein Kragtorp,
Opererer på Hemnes, Løken og Fosser,
Tlf: 905 56 710

*Fastpris 949,- inkl. mva. på befaring og mindre utbedringer som f. eks. skiftning av pakning eller stramming av skruer som kan utføres på befaringen. Materialkostnader vil komme utenom. Be om pristilbud dersom befaring påviser behov for større reparasjoner.