Svømmehall for alle

Publisert:  Av: Alette Eldøy

Arbeidet med den nye svømmehallen er i gang for fullt og bassengdelen er nå gravd ut.

FORNØYDE: Geir Olsen, Jens-Kristian Waaler og Roger Evjen er fornøyd med at kommunen har fått til å bygge en rimelig svømmehall.

I løpet av sommeren vil konstruksjonen være reist og høsten 2018 kan du ta på deg badetøyet og hoppe uti.

Noe for en hver smak

Svømmehallen skal inneholde et stort konkurransebasseng på 25x15,5 meter. Den skal ha et basseng på 12,5 x 8,5 meter med heve og senkebunn som kan varmes opp til 34 grader. Den skal ha et plaskebasseng på ti kvadrat for de minste og en velværeavdeling med boblebad, badstue og kaldkulp.

– Her finnes det noe for alle. Langs konkurransebassenget vil det bli en tribune for 150 personer, og det vil være et cafeområde både inne i hallen og ved inngangen, sier Jens-Kristian Waaler, prosjektleder for svømmehallen.

Ønsket er at den nye svømmehallen skal bidra til mer aktivitet og føre til økt folkehelse. Svømming er en av de beste treningsformene som finnes. Svømming er ofte brukt i sammenheng med behandling av ulike lidelser.

GODT I GANG: Nå er kjelleren til svømmehalle gravd ut

Halve prisen

Han har jobbet med realiseringen av hallen siden høsten 2014 i og den 16.mars ble de første spadetakene tatt. Svømmehallen har fått mye oppmerksomhet fra andre kommuner som ønsker å bygge nytt svømmeanlegg.

– Vi bygger en svømmehall til halve prisen av det som er vanlig, og det er det flere som vil gjøre, sier Waaler.

Måten de har fått til det er å kutte det meste av ekstrautstyr.

– Vi får ikke vannsklie, stupebrett og bølgestrøm. Det gjør at byggekostnadene blir betydelig lavere, sier Waaler.

Likevel har politikerne blitt enig om noe ekstrautstyr.

– Vi skal ha et billettsystem hvor man får et armbånd med en drukningsalarm. Det vil si at dersom man ikke har beveget seg etter en viss tid i vannet vil det gå en alarm inne hos badevakten.

Bygget vil koste 74 millioner inkludert mva . Men kommunen har fått mye støtte. Høland og Setskogs sparebank bidrar med 3 millioner, Kulturdepartementet med 5 millioner kroner, og så får vi spillemidler på 22 millioner.

Alt etter planen

Nå er byggingen av den nye svømmehallen på Bjørkelangen godt i gang, og alt går etter planen.

– Svømmebassengdelen er nå gravd ut. Den skal ha kjeller, slik at vi har full kontroll på anlegget, sier Jens-Kristian Waaler, prosjektleder for svømmehallen.

Inngang, garderober og en kafe skal ligge vendt mot rådhuset. Parkeringsplassen skal være inngangen.

– Ønsket er at bygget skal være tilgjengelig fra klokka sju om morgenen til ti om kvelden, og fra ni til ni i helgene.

Svømmehallen må ha en badevakt og en resepsjonist. Planen er at det skal være åpent 11 måneder i året.

Vil du vite enda om hvordan svømmehallen skal se ut? Klikk her!

bilde av pdf