TV-aksjonen: Bli med på laget!

Publisert:  Av: Kari Aasberg Bradley

TV-aksjonen 2018 går til Kirkens Bymisjon og deres arbeid for å skape et varmere og mer inkluderende samfunn. Vi trenger bøssebærere! Vil du bli med på laget? Vi er mindre alene sammen!

– I fjor var vi best i Akershus per innbygger. Resultatet i fjor var helt formidabelt, vi gikk opp fra 43,36 kroner til 62,77 kroner per innbygger, sier ordfører Roger Evjen.

Gjennom årets TV-aksjon, som går av stabelen 21. oktober, skal vi skape et varmere og mer inkluderende samfunn. Pengene som samles inn skal skape møter mellom mennesker. Forrige uke var årets første møte i kommunekomiteen for TV-aksjonen, med de frivillige som organiserer bøssebærerne i vår kommune.

– Jeg er glad jeg ser igjen mange kjente ansikter. Vi er avhengige av dere for å få til en god TV-aksjon også i år, sier ordføreren.

1 av 10 barn lever i fattigdom

– Å være mer sammen, det er det vi skal forsøke å få til med årets aksjon. Kirkens Bymisjon driver med omsorg. Vi vet at ett møte kan endre et liv. Denne aksjonen handler om å lage møtepunkter, og møteplasser, sier Hans-Jørgen Soligård, fylkesaksjonskoordinator for TV-aksjonen.

Norge er et samfunn der forskjellene øker. Forskjeller som avgjør om du er innenfor, eller utenfor. Det er mange måter å være utenfor på. Kirkens Bymisjon møter daglig mennesker som lever på utsiden. Noen mangler en seng å sove i, andre står utenfor arbeidslivet, familielivet eller sosiale felleskap. Et liv utenfor kan starte allerede som barn. Ett av ti barn i Norge vokser opp i fattigdom.

– Vi ligger på gjennomsnittet i Aurskog-Høland kommune, så ett av ti barn lever under fattigdomsgrensen også her i kommunen, sier Evjen.

TV-aksjonen 2018 handler om å gi flere mennesker et sårt treng og livsviktig fellesskap. Med årets aksjon skal vi åpne flere dører, og skape et varmere samfunn med rom for alle.

Utenforskap

Det er mange måter å være utenfor på.

• 150.000 mennesker i Norge opplevde å ikke ha nok å spise i 2017.
  • Ett av ti barn i Norge vokser opp i fattigdom.
  • Bare 2 % av alle innvandrere har besteforeldre i Norge.
  • Hele 70.000 mennesker i Norge har ingen nære fortrolige eller venner de kan snakke med når de trenger det.

Bli bøssebærer!

Årets TV-aksjon er en aksjon både for enkeltmennesker, og for det samfunnet vi ønsker å være. Sammen skal vi gå for at alle skal ha noen å gå til. Blir du med på laget? Du kan melde deg som bøssebærer på www.blimed.no