PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Bli med på foredrag, onsdag 13. september

AVLYST, NY DATO KOMMER: Hva har klimaendringene å si for folkehelsen?

Folkehelseuka arrangeres for første gang i kommunen fra den 8. til 16. september. I den forbindelse får vi besøk fra Folkehelseinstituttet og NMBU, som skal holde et spennende og nyttig foredrag i kulturarenaen 13. september.   

Foredraget er gratis, men du må ordne deg en gratis billett til arrangementet. Dette kan du gjøre på https://www.ahk-kulturarena.no/kulturprogram/     

Ernst Kristian Rødland kommer fra Folkehelseinstituttet og har mye kunnskap om hvordan klimaendringene kan påvirke deg og din helse, selv om det er ganske nytt å se på folkehelse i kombinasjon med klimaendringene. Den nye folkehelserapporten tar opp dette tema, og det er på høy tid.   

Siri Ellen Hallstrøm Eriksen kommer fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) på Ås. Hun leder en av de fem nye bærekraftsarenaene til NMBU; Mot bærekraftige byer og lokalsamfunn, og har god kunnskap om klimatilpasninger.   

Du har kanskje hørt mye om klimaendringene i det siste, og kanskje du er bekymret for hvordan dette vil bli fremover. «Hans» ga ekstremnedbør og lagde oversvømmelser flere steder, og det kan bli mer nedbør fremover.   Men hva har klimaendringene å si for din helse, livskvalitet og levekår fremover, og hvordan kan vi gjøre våre lokalsamfunn både helsefremmende og samtidig klimavennlige?   

Folkehelse handler om å fremme helse og livskvalitet og utjevne sosiale helseforskjeller. Det er mange ulike faktorer som påvirker folkehelsen, noe som betyr at det offentlige, men også innbyggerne, må ha kunnskap om hva som kan gi god helse og hva vi selv kan bidra med. Klimatilpasninger vil være en av disse områdene fremover.     

Det vil bli servert kaffe og te under arrangementet. 

Velkommen!

Sist endret: 12.09.2023