PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Bli med på stolpejakt

67 stolper er satt opp rundt om i vår kommune. Stolpejakt er en morsom turaktivitet som gjør deg bedre kjent i kommunens kriker og kroker,  samtidig som du kan du vinne flotte premier. Så langt har 2019 personer vært på stolpejakt i Aurskog-Høland. Bli med du også!

Totalt 67 stolper kan letes opp rundt om i vår kommune. Vi har fire forskjellige vanskelighetsgrader, så det er muligheter for de fleste av oss til å delta. Det er bare å finne så mange stolper du ønsker innen 1. november. 

Så langt har 2019 vært på stolpejakt i vår kommune. 96 av dem har tatt alle stolpene. 

Det er i år økt antall kart fra 6 til 8 kart. Det er satt ut stolper på Aurskog, Dingsrudåsen på Lierfoss, Bliksrudåsen på Bjørkelangen, Eidslia tomtefelt på Bjørkelangen, Fosser, Hemnes, Fagemåsan på Setskog og Rømskog.

Alle som deltar vil få muligheten til å vinne premier. For hver stolpe du finner og registrerer samler du vinnersjanser til uttrekkspremier.   

Hva er stolpejakta?

Stolpejakten går ut på å finne stolper som er plassert rundt om i kommunen. Stolpejakten skal bidra til å gi muligheten til spennende turaktivitet i nærområdet, og tilbudet er gratis å delta på.  

Opplegget er beregnet for turgåere og syklister som synes det er fint med litt trim og samtidig kunne bli bedre kjent i vår flotte kommune. Flere av stolpene kan tas av rullestolbrukere.  

Ti år med jakt

Aurskog-Høland feirer i år 10-årsjubileum som arrangør av «Stølpejakta». Det hele begynte i 2012 etter inspirasjon fra OK Tyr i Karlstad. Deres opplegg, Friska Karlstad, var et gratis/fysisk lavterskeltilbud i nærmiljøet som ble populært fra første stund.  

Kommunen var med på å starte opp «Stølpejakta» for 10 år siden, og fra og med 2016 tok ØK ØST, orienteringsklubben i Aurskog-Høland, og Mangenfjellet Turlag over som arrangører gjennom stolpejakten.no. Kommunen bidrar til deler av prosjektet gjennom kartmateriell og økonomisk støtte.

Kartene finner du her

Som tidligere vil det bli lagt ut en kartfolder for bruk til «Stølpejakta 2022». Du finner dem her: 

  • Aurskog: Aurskog Fôr og Fritid, Treningssenter, Fysioterapeuter, Aurskog Sparebank.
  • Bjørkelangen: rådhuset, Helsehuset, Høland & Setskog Sparebank Libris, Intersport, Novaklinikken, biblioteket
  • Setskog: Joker Setskog
  • Rømskog: Joker Rømskog
  • Fosser: Joker Fosser
  • Løken: Rema 1000 Løken
  • Hemnes: Coop Prix 

Man kan også benytte seg av en app på smarttelefonen. I den finner man alle kartene. 

Registrering av stolper

Hver stolpe er påtrykt en kode og en QR-kode. For manuell registrering noteres koden rett på kartet, som senere sendes inn. For elektronisk registrering brukes enten Stolpejakten-appen for å scanne stolpenes QR-koder, eller innplotting av koden i din konto på hjemmesiden til stolpejakten.no   

Du kan også gå på jakt i andre kommuner. 

Et populært tiltak for å komme seg ut 

Stolpejakta i Aurskog-Høland blir ett  populært folkehelsetiltak, noe antall registrerte deltagere tilsier. Tilbudet gir deltakere muligheten for fine opplevelser i naturen og det er ingen krav om forkunnskaper for å delta.

Antall stolpejegere økt fra 500-3150. Dette er imponerende tall, og det viser at tiltaket fenger mosjonistene og et godt bidrag til folkehelsen.        

Vi kan lokke med flotte skogsturer blant annet i Dingsrudåsen, i Bliksrudåsen, på Fosser og Fagermåsan Rundt på Setskog. En av stolpene på Fosser er plassert ved Basteheia ikke langt fra Botnersætra på Fosser, med fin utsikt mot Bjørkelangensjøen. Urskog Fort og Bygdetunet på Hemnes anbefales også.  

Vi håper på en rekord over antall deltakere i stolpejakta i 2022. Benytt tilbudet vårt fram til 1. november.  

Lykke til med jakten! 

Sist endret: 08.08.2022