PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Seminar: Fritid for alle

Er du opptatt av barn og unges fritid i kommunen vår? 5. november arrangerer vi seminar for alle som har et engasjement for barn og unges fritid. Seminaret er gratis. Er dette noe for deg, eller noen du kjenner? Del gjerne!

Lørdag 5. november arrangerer vi seminar for alle som har et engasjement for barn- og unges fritid. Dette gjelder om du er politiker, jobber med barn og unge, er med i lag og foreninger, er næringsdrivende eller rett og slett bare er engasjert i hvordan vi kan få til en meningsfull fritid for alle. 

Seminaret heter «Fritid for alle», og består av både eksterne og lokale foredragsholdere. Vi vil få se hva andre gjør som fungerer, og vi er helt sikre på at vi kommer til å bli inspirert! Ta turen du også!

  • Dato: 5. november.
  • Klokken 11.00-17.00.
  • Sted: Kultursalen, Bjørkelangen skole
  • Meld deg på her!

Hvordan skal vi sørge for inkludering, aktivitet og trivsel for barn og unge i Aurskog-Høland? Kommunen har ansatt 16 barn og unge, som skal finne svaret på dette spørsmålet. Les mer og se bildene fra deres første samling her!

Program 5. november

11.00 Velkommen ved konferansier Janne Nordvang

11.10 Kulturelt innslag, Kulturskolen

11.20 Integrering, lavterskel og mestringsfølelse v/ Jesper Maj Larsen, Bjørkelangen Jeger og Fisk
Ungdomsgruppa er superaktiv og teller over 50 medlemmer som deltar på forskjellige aktiviteter. Det jobbes knallhard for at barn og unge skal få et godt tilbud innenfor Jakt, Fiske og Friluftsliv. Ungdommen får være med å bestemme og gjennomføre våre aktiviteter.
«Filosofien vår er at aktivitetene vi tilbyr skal være et lavterskeltilbud, og at de som blir med skal integreres, føle seg hjemme her og få mestringsfølelse i de aktiviteten de er med på» BJFF ung - Bjørkelangen JFF

12.15 Rocket Man v/Eidanger IL
Rocket - Man er et prosjekt for ungdom med et særlig fokus på å fange opp unge mennesker som faller utenfor, sliter med rus, eller står i fare for å gjøre det. En arena og et miljø med fokus på trygghet, mestring og inkludering.
https://tv.nrk.no/se?v=KMTE31002820&t=6s
Rocketman – Av ungdom for ungdom (rocket-man.no)

13.45 LUNSJ

14.15 Sørum modellen, et eksempel på bruk av metoden Fritid med bistand (fmb) v/Ellen Margrete Graarud, Lillestrøm kommune og Dag Kjensjord, Lions club Sørum
Modellen er utarbeidet i et samarbeid mellom Lions club Sørum, og Sørum kommune. Bakgrunnen er Lions sin hypotese om at ca. 7 prosent av ungdommene av ukjente årsaker ikke finner den fritidsinteressen de har anlegg for. Lions ønsket å gi ungdommene et tilbud om støtte og integrering i fritidsaktiviteter, på lik linke med andre. I perioden 2015 og 2020 veiledet Lions 90 ungdommer ut i et mangfold av fritidsaktiviteter. Modellen er fortsatt i bruk, og nye ungdommer får også i 2022 hjelp til å finne det de har anlegg for.

15.00 Pause

15.15 Kulturelt innslag, Kulturskolen

15.25 59 nord og skoleslutt v/ Bjørn Ottesen, Høland idretts- og ungdomslag.
Høland Idretts- og Ungdomslag (stiftet som Høland Idrettslag 26. februar 1902 i den gang Høland kommune) er et fleridrettslag i Aurskog-Høland kommune. Idrettslaget har et bredt spekter av organiserte aktiviteter. De to siste somrene har idrettslaget arrangert 59° nord, som er et aktivitetstilbud der de benytter ungdom for å aktivisere barn og unge i alderen 6-17 år.
Denne høsten startet de opp et åpent hall prosjekt 5 dager i uken, med mulighet for å kjøpe sunn mat og delta i aktiviteter etter skoleslutt-
Høland IUL (hiul.no)
Program for Høland 59° Nord 2022 (hiul.no)

1545 Pause

16.00 Ungdommens 10 råd v/Ungdomsrådet
Med dette prosjektet vil de oppnå en plass i kommuneplanen slik at barn og unge fra ALLE kommunens deler blir sett og hørt med ungdomsrådet som sin fremste representant. For å skape en større og bredere representasjon har ungdomsrådet besøkt og aktivisert alle barne- og ungdomsskoler i Aurskog Høland fra 5-10 trinn, som har gitt deres uttalelser og kommet med nye eller forbedrede forslag.

16.20 Hvordan skal vi sørge for inkludering, aktivitet og trivsel for barn og unge i Aurskog-Høland? V/ Prosjekt fritid barn og unge, Aurskog- Høland kommune. Ungdomsansatte i prosjektet presenterer hva de har konkludert med og anbefaler for å sørge for inkludering, aktivitet og trivsel for barn og unge i Aurskog-Høland. 

16.50 OppsummeringSeminaret er gratis

Bindende påmelding innen 16.10.22

Forfatter: Kari Aasberg Bradley

Sist endret: 19.09.2022