PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Stolpejakta starter 6. mai

Bli med på årets stolpejakt i Aurskog-Høland! 60 stolper er satt opp rundt om i vår kommune. Stolpejakt er en morsom turaktivitet som gjør deg bedre kjent i kommunens kriker og kroker, og samtidig kan du vinne flotte premier.

I år går startskuddet for stolpejakten den 6. mai, og stolpene er da å finne på ulike steder i kommunen.  

Totalt 60 stolper kan letes opp i vår kommune. Vi har fire forskjellige vanskelighetsgrader, så det er muligheter for de fleste av oss til å delta. Det er bare å finne så mange stolper du ønsker innen 1. november.  

Alle som deltar vil få muligheten til å vinne premier. For hver stolpe du finner og registrerer samler du vinnersjanser til uttrekkspremier.   

Hva er stolpejakta?

Stolpejakten går ut på å finne stolper som er plassert rundt om i kommunen. Stolpejakten skal bidra til å gi muligheten til spennende turaktivitet i nærområdet, og tilbudet er gratis å delta på. Fysisk aktivitet bidrar til bedre helse, og stolpejakten er et godt tilbud til både innbyggere i kommunen og andre som besøker kommunen.  

Opplegget er beregnet for turgåere og syklister som synes det er fint med litt ekstra trim og samtidig kunne bli bedre kjent i vår flotte kommune. Flere av stolpene kan tas av rullestolbrukere.  

Ti år med jakt

Aurskog-Høland feirer i år 10-årsjubileum som arrangør av «Stølpejakta». Det hele begynte i 2012 etter inspirasjon fra OK Tyr i Karlstad. Deres opplegg, Friska Karlstad, var et gratis/fysisk lavterskeltilbud i nærmiljøet som ble populært fra første stund.  

Kommunen var med på å starte opp «Stølpejakta» for 10 år siden, og fra og med 2016 tok ØK ØST, orienteringsklubben i Aurskog-Høland, og Mangenfjellet Turlag over som arrangører gjennom stolpejakten.no. Kommunen bidrar til deler av prosjektet gjennom kartmateriell og økonomisk støtte.

Registrering av stolper

Hver stolpe er påtrykt en kode og en QR-kode. For manuell registrering noteres koden rett på kartet, som senere sendes inn. For elektronisk registrering brukes enten Stolpejakten-appen for å scanne stolpenes QR-koder, eller innplotting av koden i din konto på hjemmesiden til stolpejakten.no  

Som tidligere vil det bli lagt ut fysiske kartfoldere for bruk til «Stølpejakta 2021» som kan hentes ulike steder i kommunen. Du kan se oversikten over hvor du kan hente ut kartfolder her, eller lese mer om hvordan du laster ned og bruker appen på www.stolpejakten.no  

Et populært tiltak for å komme seg ut 

Stølpejakta i Aurskog-Høland blir ett mer og mer populært folkehelsetiltak, noe antall registrerte deltagere tilsier. Tilbudet gir deltakere muligheten for fine opplevelser i naturen og det er ingen krav om forkunnskaper for å delta.  

Antall stolpejegere økt fra 500 til 1700. Dette er imponerende tall, og det viser at tiltaket fenger mosjonistene og et godt bidrag til folkehelsen.        

Det er i alt 6 kart i årets opplegg, med stolper på Aursmoen, Bjørkelangen, Løken, Hemnes, Setskog og Rømskog. Ved siden av stolper langs veisystem, blir det også mulighet for skogsvandring langs stier/skogsbilveier/lysløype.

Blir det ny rekord?

Vi kan lokke med flotte skogsturer i Aurskog, på Hemnes, på Setskog og fra Spa-hotellet ved Vortungen. En av stolpene er plassert ved det gamle branntårnet på Haukenesfjellet. Her er det utsikt over skogriket der øst.    

Situasjonen med korona gjør sitt til at stadig flere er ute på tur, da er det fint å ha et tilbud som «Stølpejakta».

Vi håper på en rekord over antall deltakere i stolpejakta i 2021. Benytt tilbudet vårt fra 6.mai til 1.november.  

Vi oppfordrer til å følge helsemyndighetenes råd til enhver tid, det være seg antall turgåere, renhold og avstand.  

God jakt!  

OK ØST – orienteringsklubben i Aurskog-Høland Mangenfjellet Turlag og Aurskog-Høland kommune

Sist endret: 04.05.2021