PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Restriksjoner for vanning

Kommunen kan innføre restriksjoner for vanning når det er behov. Restriksjonene innebærer ofte at det ikke er tillatt å bruke vannspreder eller perforerte slanger.

Hagevanning kan tillates fra kanne eller håndholdt slange med påmontert spredemunnstykke innenfor en fastsatt tidsperiode. Dette spesifiseres nærmere når restriksjoner sendes ut.

Det oppfordres til å spare på vannet. Når det er tørke og lite nedbør er dette viktig. Se gode tips om vannforbruk til hus og hage under.

Følg med på restriksjoner her:

Pågående restriksjoner

Aurskog-Høland: Fra 14.07.2023 oppheves vanningsrestriksjoner for abonnenter tilknyttet Store Langsjø vannverk. Vi ber fortsatt om at alle viser ansvar og begrenser vannforbruket generelt.

Fra 28.04.2022 innføres vanningsrestriksjoner for Syltomtjern vannverk på Setskog. Det er nå kun tillatt å vanne med kanne eller håndholdt hageslange med munnspreder fra kl 18:00 til 21:00. I tilegg innføres det forbud mot å fylle basseng som er større enn 1500 liter.

 

 

Råd om hagevanning

Informasjon om riktig vanning som kan føre til et fornuftig forbruk, og samtidig gi plantene bedre livsvilkår.

Her får du noen gode råd om hagevanning:

  • Plenen din er robust og tåler tørke. Du bør prioritere blomster og busker.
  • Pass på at utendørs kraner ikke står og lekker.
  • Juster opp knivene på gressklipperen slik at gresset ikke klippes for langt ned. Da tåler det bedre sol og tørke og blir ikke så fort tørt/brunt.
  • Vann i overskyet vær og gjerne under eller etter et regnvær. (De fleste regnskyll om sommeren gir ikke nok vann til ei rotbløyte). Ei rotbløyte vil si 2-3 cm vann. *
  • Andre vannkrevende aktiviteter som bilvask, vask av husfasader og lignede bør ikke gjøres for ofte. Utfør arbeidet slik at du bruker minst mulig vann.
Eksempel på vannforbruk på en familie på fire:

En familie på fire bruker i gjennomsnitt ca 500 - 600 liter vann per døgn.

Dersom du har en hagespreder med normalt trykk i tre-fire timer tilsvarer dette et vannforbruk på 2 500 - 3 000 liter, altså fire-fem ganger så mye.

 

Kontakt

VA-vakttelefon (etter kontortid):

Telefon: 928 95 154

 

I åpningstiden:

Telefon: 63 85 25 00

E-post: postmottak@ahk.no

Besøksadresse:

Setskogveien 1, 1940 Bjørkelangen  

 

Sist endret: 22.01.2024