PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Roger Evjen og Robert Smeby

18 058 innbyggere i Aurskog-Høland

I fjerde kvartal i 2023 passerte Aurskog-Høland kommune 18 000 innbyggere. Med ny teknologi ønsker vi nå alle nye innbyggere velkommen med en SMS.

FIKK MELDING: Den første som fikk velkomstmeldingen for bedrifter var Friends Nutrition. Robert Smeby har flyttet bedriften sin fra Tønsberg til Bjørkelangen. FOTO: Siri Bjørnstad.

Fra slutten av januar får alle nye innbyggere en automatisk velkomstmelding på SMS hvor vi ønsker dem velkommen til kommunen. Samtidig oppfordrer vi dem til å gå inn på www.ahk.no og lese et velkomstbrev som det lenkes til i meldingen. Ønsket er at de gjør seg bedre kjent med kommunen gjennom hjemmesiden vår.

Mange innflyttere

Fram til nå har vi ikke hatt et verktøy for å enkelt og automatisk sende informasjon til våre nye innbyggere, men nå kan vi det. Teknologien fungerer slik; en uke etter at du har meldt flytting til Aurskog-Høland i folkeregisteret, får du en melding på telefonen fra oss. Siden kommunesammenslåingen i 2019/2020 har vi hatt en befolkningsøkning på over 700 innbyggere, og ved årsskiftet hadde vi 18 058 innbyggere her i kommunen.

– I løpet av en måned har vi sendt ut over 20 meldinger til våre nye innbyggere. På denne måten kommer vi automatisk i kontakt med alle de som flytter hit. Vi får ønsket dem velkommen, samtidig som vi får fortalt dem om hvilke tilbud, tjenester og muligheter som finnes i kommunen, sier ordfører Roger Evjen.  

KI-teknologi 

Imara AS har utviklet løsningen Aurskog-Høland bruker. Vi bruker den samme teknologien for å sende ut en melding til alle nye bedrifter i kommunen. Dermed sikrer vi at alle mottar samme melding, og vi kan følge med på hvor mange som mottar meldingene.

– Dette er en del av vårt politiske vedtatte satsningsområde «tidlig innsats». Å være i forkant av behovene gir oss totalt sett et større handlingsrom og øker sannsynlighet for å lykkes. Dette gjelder like mye for næringsdrivende som for barn, voksne eller eldre, sier Evjen. 

 

Forfatter: Alette Eldøy

Sist endret: 22.02.2024