PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

600 har fått koronavaksine

Så langt 600 personer i kommunen fått koronavaksine. Vaksinegruppa har gjort seg en del erfaringer og vil presisere noen sjekkpunkter til deg som skal ta vaksinen.

– Vi er nå godt i gang med å vaksinere den eldste gruppen av Aurskog-Høland sine innbyggere. Vi på vaksinesentret har gjort oss en del erfaringer underveis, og vi ønsker å komme med en oppfordring til dere som ikke enda har vært innom, eller til deg som har vært innom, men som venter på innkalling til dose 2, sier Marita Hoftvedt, innbyggeransvarlig i vaksineteamet.  

Dersom det er slik at du ikke har vært innom der enda, men har meldt at du ønsker vaksine, så ber vi deg vennligst om å avvente. Du vil bli tatt kontakt med når det blir din tur. 

– Vi får daglig flere henvendelser av innbyggere som spør på om vi har glemt dem, om det snart er deres tur, eller om vi kan svare på sånn omtrent når de kan forvente å få vaksine, sier Hoftvedt.  Dersom det er slik at du tidligere har henvendt deg til vaksinetelefonen eller via e-post, og sagt du ønsker å bli vaksinert, ja, så har vi deg på lista vår. Er det slik at du eventuelt har takket nei, men har ombestemt deg, så er det selvfølgelig lov å ta kontakt og gi beskjed om dette.  

Gjør dette før du kommer

Dersom du har mottatt innkalling til vaksinering, eller noen du er pårørende til har mottatt innkalling, ber vi om at følgende er gjennomført før du/dere kommer til vaksinesentret:  

  • Egenerklæringen skal være FERDIG UTFYLT og MEDBRINGES dagen du har tid for vaksinering.  
  • Dersom du bruker medisiner, TA MED utskrift av medisinkort.  Er du i tvil om du kan ta vaksine, eller om det er noen spørsmål knyttet til andre medisiner du inntar, ber vi om at dette sjekkes med fastlege FØR du kommer til vaksinering. Dersom dette ikke er gjort og noe oppdages ved registrering, kan det medføre til lang ventetid. I verste fall kan det og føre til at du ikke får vaksine den dagen og må komme tilbake.   
  • Dersom du inntar medisin som påvirker immunforsvaret, må du få grønt lys fra legen din FØR du kan komme for å bli vaksinert. Inntar du blodfortynnende, skal INR-kort medbringes.   – Dersom man har sjekket ut alle disse punktene nevnt ovenfor, og alt er på plass før du kommer til vaksinesentret, vil prosessen gå smidigst mulig for deg.   

Når er det min tur? 

– Vi følger Folkehelseinstituttet sine prioriteringslister. Det er per dags dato de de eldste innbyggere først, vi jobber oss dermed kronologisk nedover. Vi har valgt å prioritere ektefeller der dette er opplyst om, samt forsøker å tilrettelegge for naboer eller andre som gir uttrykk for ønske om tidspunkt likt for å blant annet lette dette med skyss, forteller Hoftvedt.  

Når man kan forvente å få vaksine er vanskelig å svare presist på. Kommunen får tildelt et gitt antall doser ukentlig, og frem til nå har det ikke vært store mengder.  

– Vi forventer at antall ukentlige doser vil øke, men dette vet vi ikke helt sikkert, sier Hoftvedt.   

Underliggende diagnoser/tilstander 

Dersom det er slik at du er under 65 år, men befinner deg i gruppen 18-64 år med underliggende diagnoser/tilstander, vil du motta informasjon om en stund.  

– Det er mange som lurer på om når de kommer til å få vaksinen og de vil forsikre seg om at de kommer med. Her ber vi dere om å følge med på kommunen sin hjemmeside for informasjon.  

Forfatter: Alette Eldøy

Sist endret: 08.02.2021