PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Aursmoen skole er overtatt av kommunen - bli med inn og se!

Fredag overtok Aurskog-Høland kommune det nye skolebygget til Aursmoen skole, og mandag 2. juni ble også Aursmoen barnehageformelt overtatt. Med dette er et stort og viktig prosjekt for barn og unge i kommunen fullført, og resultatet er moderne bygg med høy kvalitet og gode løsninger for både læring og trivsel!

Allrom.jpg

Allrommet i første og andre etasje er skolens hjerte.

Allrom4.jpg

Fra allrommet i første etasje har man inngang til skoleskjøkken, SFO kjøkken og auditoriet. Det går en trapp opp til allrom i andre etasje og bibilioteket.

Bibliotek.jpgI løpet av sommeren fylles bibiloteket opp med bøker og annet utstyr.

Allrom utenfor biblioteket.jpg

Møteplass utenfor biblioteket.jpgGruppearbeid.jpgUtenfor bibilioteket er det plass for gruppearbeid og samtaler.

arbeidrom lærere 1.jpg arbeidsrom lærere2.jpg

Ansatte får flotte arbeidsrom. 

Biologirom.jpg

Naturfagrom.jpg

Skolen har to naturfagrom.

Garderobe 2.jpg

Garderobe svømmehall.jpgGarderobe ny skole.jpg

Hall ny skole.jpg

Inngang ny skole.jpgVed inngangen finner du en god oversikt over hva som er hvor. inngang ny skole2.jpgKlasserom 1.jpg

Klasserom.

læreværelset.jpg

Læreværelset.

Musikkrom.jpg

Musikkrom.

Skolekjøkken.jpg

Skolekjøkken.

Sløydsal.jpg

Sløydsal.

Svømmehall.jpg

– Dette er en viktig investering i barnas oppvekstmiljø. Barnehagen er både fremtidsrettet og funksjonell, og jeg er glad for at vi nå kan tilby barn og ansatte så gode fasiliteter. Takk til alle som har bidratt i prosessen, sier kommunedirektør Anne Kirsti Johnsen.

Nå er byggene ferdig, og nå gjenstår det å flytte over det som skal med fra gamle skole- og barnehagebyggene. I dette prosjektet har gjenbruk stått høyt, og  mye møbler og annet inventar skal brukes på nytt som det er pusses opp og brukes igjen.

Aursmoen skole bygget for framtiden

Den nye skolen har kapasitet til totalt 35 klasser fordelt på 10 trinn, med plass til tre paralleller på hvert trinn. I tillegg finnes ekstra klasserom for trinn som deles i fire.

Skolen er utformet med tydelig struktur:

  • 1.–4. trinn holder til i en egen fløy over to etasjer, vendt mot barnehagen i nord.

  • 5.–7. trinn har klasserom i 2. etasje over hovedinngangen, sammen med flere av spesialrommene.

  • 8.–10. trinn har hele 3. etasje for seg selv.

Alle trinn har egne innganger, garderober og hjemmeområder, noe som gir god flyt og trygghet i skolehverdagen.

Byggets midtrom er et arkitektonisk knutepunkt – åpent gjennom alle tre etasjer, og gir rikelig med dagslys og oversikt.

Flerbrukshall, svømmehall og spesialrom

Skolens uteområde er skjermet for trafikkstøy ved at fasaden til svømmehallen og flerbrukshallen vender ut mot veien. Flerbrukshallen har håndballflate i full størrelse, kan deles i tre og har to separate garderobesett samt lærer-/dommergarderober. Svømmehallen har et opplæringsbasseng på 10 x 12,5 meter, to garderober og egne lærergarderober. I tillegg har skolen flere spesialrom for naturfag, kunst og håndverk, musikk og mat og helse. 

Aursmoen barnehage

Den nye barnehagen er utformet med fokus på lek, læring og trivsel, og gir barn og ansatte gode rammer for hverdagen. Barnehagen har åpne, lyse rom, fleksible løsninger og flotte uteområder – alt tilpasset barnas behov og trygghet.

Et vellykket byggeprosjekt

Prosjektet ble startet i januar 2021. Etter et gjennomført samspillsprosjekt ble det i januar 2023 inngått totalentreprisekontrakt med Backe Romerike AS for bygging av ny skole og barnehage på Aursmoen. Byggestart var våren 2023, og nå to år senere står byggene ferdige.

– Det har vært et veldig godt samarbeid fra første stund. Vi har ikke møtt på mange problemer underveis, og jeg utrolig glad for å ha hatt med Tom Olav Stubberud, Julie Botten og Heidi Gilje fra HRP. Vi er veldig fornøyd med disse flotte byggene og ser frem til å ta de i bruk til høsten, , sier kommunens prosjektleder Ane K. Haugen.

Forfatter: Alette Eldøy

Sist endret: 02.07.2025