PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Mange elever på en plen.

Barn hjelper barn

Elever i Aurskog-Høland samlet inn 215 349 kroner til Redd Barna under årets TV-aksjon. Det er 102 kroner per elev!

Elevrådene engasjerte seg i årets TV-aksjon og arrangerte blant annet skoleløp, loppemarked og hentekaffe på de ulike skolene. Med seg på laget fikk de foreldre, venner og besteforeldre som sponset antall runder de løp, bidro med penger til kjøp av lopper eller kaker.   

Skolene har til sammen bidratt med 215 349 kroner og ligger på givertoppen i Aurskog-Høland.  Barn og ungdom har bidratt stort til innsamlingen, men like viktig er det at de har vært med på å spre kunnskap om den viktige tematikken. «La barn leve i fred og hjelp barn rammet av krig og konflikt»  Det ble totalt samlet inn 982 023 kroner i vår kommune.

Vi er på 178. plass blant landets kommuner, fordelt på innbyggere, og 18. plass i fylket. I Aurskog-Høland kommune ga hver innbygger gjennomsnittlig 54,72 kroner.  

Under årets TV-aksjon ble det i Norge samlet inn 273,7 millioner kroner til Redd Barna. Hvert sjette barn i verden vokser opp i krig og konflikt, og det har aldri vært så mange barn på flukt som nå. Pengene vil bli brukt til å hjelpe 100 000 barn som er rammet av krig og konflikt, og blir fordelt mellom Den demokratiske republikken Kongo, Sør-Sudan, Syria, Bangladesh, Ukraina, og nå barn i Gaza. Midlene vil også gå til barn som har flyktet til Norge.    

Mer om Tv-aksjonen og innsamlingen i vår kommune finner du her: Aurskog-Høland (giverstafett.no) 

Forfatter: Alette Eldøy

Sist endret: 27.11.2023