PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Beholder lokale tiltak

Flere kommuner i Viken innfører nå nye lokale koronatiltak. Aurskog-Høland kommune gjør ingen endringer i lokale tiltak, og beholder den lokale koronaforskriften vi innførte 2. februar. 

Regjeringen har besluttet å avslutte de regionale tiltakene for kommunene i ring 1 og ring 2 i Oslo og Viken, som kom etter utbrudd av den engelske virusvarianten. Tiltakene oppheves natt til 18. februar. Beslutningen er tatt i samråd med kommunene.  

Nå er det disse kommunene som selv må vurdere hvilke tiltak de vil ha utover nasjonale råd og bestemmelser. De innfører nå lokale tiltak i henhold til smittesituasjonen. 

Aurskog-Høland er ikke en av disse kommunene. Vi innførte lokale tiltak da vi ikke lenger var en del av Ring 2 i begynnelsen av februar. 

Vår forskrift om forebygging av koronasmitte i Aurskog-Høland finner du her: Forskrift om forebygging av koronasmitte i Aurskog-Høland kommune, Viken - Lovdata

Nasjonale regler finner du her: Koronaviruset – Oversikt over regler og anbefalinger - helsenorge.no 

De lokale koronareglene kommer i tillegg til de generelle nasjonale koronareglene. Der nasjonale anbefalinger og regler er strengere, skal de nasjonale følges. Der de kommunale reglene er strengere, skal de lokale følges. 

Forfatter: Alette Eldøy

Sist endret: 17.02.2021