PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Gode liv i egne hjem – Ny podkastepisode!

Hvordan jobber kommunen for å kunne tilby riktig tiltak og å fremme et aldersvennlig samfunn? I denne episoden av «Former felles framtid» får vi høre om kommunens dreiningsprosjekt «Leve selvstendig og godt hele livet», og vi får fem gode råd for å planlegge egen alderdom.

Hør episoden her.

Med flere eldre, flere innbyggere med demenssykdom og samme antall ansatte – det vil si hender og hoder – til å gi omsorgen, hva mener kommunen det er klokt å gjøre? Hva er dreiningsprosjektet «Leve selvstendig og godt hele livet» og hva er bakgrunnen for det? Hvordan jobber kommunen for å fremme et mer aldersvennlig samfunn, hva er egentlig funksjonsfall, og hvordan kan det utsettes? Hva kan frivilligheten gjøre for å forebygge innbyggernes helse, og hvilke fem gode råd finnes for å planlegge sin egen alderdom?  

Ukens podkast-gjester gjør sitt beste for å svare deg! Episoden avsluttes som vanlig med en runde «Hot or not?».   

F.v. Lars Jørgen Skaret, Simen Solbakken, Kjersti Vevstad og Inger Heggen Olsen.  

Gjestene 

  • Inger Heggen Olsen er en frivillig ildsjel av de sjeldne og politisk engasjert. Hun er stifter av frivillighetens julaftenfeiring, besøksvenn og ringevenn, aktiv i Røde Kors, nestleder i LHL Aurskog-Høland og suppekokk for omsorgsboligene på Bjørkelangen. I 2020 fikk hun velfortjent tildelt Aurskog-Høland kommunes frivillighetspris. 
  • Simen Solbakken er varaordfører for Høyre, bonde på Fosser og daglig arbeidende i Norges bondelag. Han ledet oppgaveutvalget «Gode liv i egne hjem – hvordan skape et mer aldersvennlig samfunn i Aurskog-Høland?» 
  • Kjersti Vevstad er prosjekteier for dreiningsprosjektet «Leve selvstendig og godt hele livet» og kommunalsjef for Helse og livsmestring i Aurskog-Høland.  

Hør episoden her.

Episoder hver måned  

Ansatte og innbyggere på tvers av sektorer og miljøer lager podkast om kommunen vår. Målet er å inkludere, informere og glede innbyggere i alle aldre. Med Lars Jørgen Skaret i spissen byr vi på både humor og alvor i denne kommunepodkasten «Former felles framtid». Du finner podden på Acast, Spotify, YouTube og Amazon.  

Nye episoder publiseres en gang i måneden, men i juli tar podden sommerferie. Følg med i august for neste episode!  

Har du gått glipp av tidligere episoder? Da finner du dem her.

Forfatter: Connie Iren Brenna

Sist endret: 20.06.2022