PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Koronasituasjonen i vår kommune

Hvordan er smittetrykket, hvor mange vaksinedoser får vi i ukene som kommer, hvem skal få dem, og hvilket smittenivå er vi egentlig på? Svaret får du her. I kommunestyret mandag fikk politikerne en orientering om koronasituasjonen i vår kommune, og du kan se den her.

– Smittevernlegen evaluerer risikoen jevnlig. Vi er nede på risikonivå 1, det laveste trinnet, og det er utrolig gledelig at vi er så lavt, sier kommunedirektør Inger Hegna.

Kommunestyret fikk status på prøvetaking, vaksinasjon og smittesituasjonen i kommunen. 10. mai er det 4 smittede i isolasjon i kommunen, og 5 nærkontakter i karantene. Smittetallet er lavt, og det tegnes ingen spesielle mønstre i smittebildet. TISK-kapasiteten (testing-isolering-smittesporing-karantene) i kommunen er god.

Synkende smittetrend

– Smittenivået i vår kommune har vært på et relativt høyt nivå, men det tikker nedover. Vi har nå tatt 8088 prøver siden februar i fjor, hvorav 303 positive. Det tallet har holdt seg siden 7. mai, det er en veldig god trend, og vi har heller ikke mange i karantene, sier Hegna.

Nærliggende kommuner på Nedre Romerike har fremdeles strenge tiltak grunnet smittesituasjonen, blant annet med svært begrenset adgang til treningssentre og svømmehaller. Av den grunn anbefaler smittevernoverlegen av kommunen forlenger bestemmelsen om å begrense adgang til kun egne innbyggere.

Vaksinering

Det går stadig fremover med koronavaksineringen i vår kommune, og kommunedirektøren orienterte om hvor mange vaksiner som er satt, og hvilke aldersgrupper som står for tur. 

Til sammen er 5631 vaksinedoser satt i vår kommune.  

 • Antall innbyggere med 2 doser: 1145
 • Antall innbyggere med 1 dose: 3504
 • Antall helsepersonell med 2 doser: 240
 • Antall helsepersonell med 1 dose: 733

Uke 19

I uke 19 får Aurskog-Høland kommune 648 doser.

Dosene fordeles slik:

 • Årstrinn som skal vaksineres i uke 19 er hovedsakelig født i 1952-53.
 • Noen innbyggere mellom 75-84 år får dose 2.
 • Noe helsepersonell som har fått første dose med Astra Zenica får dose 2. Alle som har fått dose 1 med AstraZenica får dose nummer 2 med Comirnaty (Pfizer). 
 • Vaksinering onsdag ettermiddag, samt torsdag på dagtid (Kristi himmelfartsdag. Dette er på grunn av tidspunktet vi får vaksinene levert, de må settes innen en viss tid etter at vi har mottatt dem.

Uke 20 

I uke 20 får kommunen 570 doser.

 • Intervallet mellom dose 1 og dose 2 utvides fra 6 til 12 uker denne uken.
 • Puljene med underliggende sykdomstilstander som kan gi høyere, men moderat forløp av covid-19 starter opp denne uken.
 • Alle innbyggere med underliggende sykdommer/tilstander som kunne gitt alvorlig og forhøyet forløp av covid-19 ble vaksinert i uke 18.

Vaksinering gjennom sommeren

Statsforvalteren har bedt kommunene om å planlegge for å kunne motta og sette 2-3 ganger flere vaksinedoser i juni og juli. For Aurskog-Høland kommune betyr dette opp mot 1200 til 1800 doser per uke. Kommunen forbereder det praktiske rundt dette for å kunne dekke opp med personell gjennom ferien.

Forfatter: Kari Aasberg Bradley

Sist endret: 11.05.2021