PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Bli med inn i de nye omsorgsboligene

Aurskog-Høland kommune har overtatt omsorgsboligene i Wiik-gården på Hemnes. Boligene kan tas i bruk på nyåret 2024. Bli med inn og se hvordan det er blitt!

– Disse boligene legger til rette for en meget god integrering og normalisering for beboerne. Bygget har en meget sentral beliggenhet på Hemnes. I tillegg gir planløsningen i annen etasje rom for seks leiligheter til det private boligmarkedet. Etasjen har også tegnet inn et fellesareal til sosial møteplass for alle beboerne i bygget, sier prosjektleder Per Morten Ødegaard i Aurskog-Høland kommune.

Se bilder i slutten av saken!

Omsorgsboliger på Hemnes

Wiik-gården er et byggeprosjekt over tre etasjer med 21 leiligheter i Hemnes sentrum. Dette vil dekke deler av kommunens estimerte behov for omsorgsboliger på Hemnes. Det kan ved behov også bygges 8-10 omsorgsboliger ved sykehjemmet. 

– Byggeprosessen for kommunens boliger har vært meget bra, med godt samarbeid med utbygger. Husbanken har også vært fleksible og bidratt med god veiledning, sier Ødegaard.

Slik er boligene

  • Boligene har en gjennomsnittsstørrelse på 57 kvadratmeter. Den største, som er på 66 kvadratmeter, har to soverom.
  • De øvrige boligene har ett soverom. Ingen av boligene har lik romløsning, men gjennomgående bruk av skyvedører, store og romslige bad med elektriske hev og senk-toaletter.
  • Alle boligene ligger i annen etasje og har ekstra bod i kjeller. Det er bygget et felles-rom som kan bli en hyggelig møteplass for beboerne i hele bygget.
  • Boligene kan tas i bruk på nyåret 2024. Søknad om omsorgsbolig kan sendes Tildelingskontoret.
  • Ingen av kommunens 8 boliger er tatt i bruk ennå, men det er gjennomført overtagelse av de private leilighetene, slik at innflytting av disse gjøres i disse dager. P.t. er det kun to leiligheter som ikke er solgt.

Wiik-gården Hemnes (2).jpg

Sentralt på Hemnes: Wiik-gården er et byggeprosjekt over tre etasjer med 21 leiligheter i Hemnes sentrum.

Wiik-gården Hemnes (7).jpg

Lyst og fint: Boligene har en gjennomsnittsstørrelse på 57 kvadratmeter. Den største, som er på 66 kvadratmeter, har to soverom.

Wiik-gården Hemnes (5).jpg

Romløsning: Ingen av boligene har lik romløsning, men gjennomgående bruk av skyvedører, og store og romslige bad.

Wiik-gården Hemnes (3).jpg

Bad: Badene er romslige, med hev og senk-toaletter.

Wiik-gården Hemnes (1).jpg

Alle boligene ligger i annen etasje og har ekstra bod i kjeller. Det er bygget et fellesrom som kan bli en hyggelig møteplass for beboerne i hele bygget.

Forfatter: Kari Aasberg Bradley

Sist endret: 15.01.2024