PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

ansatte sammen

Nytt sentralvaskeri gir bedre arbeidsmiljø

De ansatte på sentralvaskeriet på Aurskog har i lang tid hatt trange, gammeldagse og svært varme arbeidsforhold. Nå er det slutt på det. Vaskeriet er pusset opp fra topp til tå. Bli med inn og se!

Denne høsten har sentralvaskeriet på Aurskog sykehjem blitt pusset opp, og forrige tirsdag var det offisiell åpning med taler, kake og en stor takk til alle som har vært med på ombyggingsprosjektet.

samling med kake

Under den offisielle åpningen var de som hadde vært med på ombyggingsprosjektet, renholderne driftsoperatørene, kjøkkenpersonale og vaskeriansatte tilstede.

vaskeri omvisning

Anne Kristin Holth viser frem det nye vaskeriet.

– Det blir som en ny verden for oss som jobber her. Mye bedre plass, og ikke samme varmen. Dette er noe vi har ønsket oss i årevis og vi vil få et mye bedre arbeidsmiljø. Vaskeriet er også oppgradert etter krav om hygiene og vi har fått nye maskiner, så dette er bra for alle, forteller Anne Kristin Holth, som er fagansvarlig på vaskeriet.

 snorklipping

Roger holder tale

Ordfører åpnet vaskeriet med snorklipping og tale.

De vaskeriansatte så de da nye lokalene sine for første gang og var veldig fornøyde.

I tillegg til å pusse opp vaskeriet er alle vinduer byttet ut, de har fått nye branndører og området er nå en branncelle, ny brannmelder og branntavle, ny garderobe og arbeidstøylager,

Tre og et halvt tonn klær i uka

På vaskeriet er det fem ansatte og de vasker tre og et halvt tonn klær og tekstiler i uka.

– Vi vasker arbeidstøyet og tekstiler til dem på sykehjemmene, legevakten og hjemmetjenesten i tillegg til klærne til beboerne, sier Holth. 

Vaskeriet er nå et barrierevaskeri, det vil si et vaskeri som forhindrer kryss-smitte og gir full infeksjonskontroll.

I vaskeriet er rene og urene soner adskilt med vegger, og vaskemaskinene har en åpning for å legge inn skittentøy, og en åpning på andre siden for å ta ut rent tøy.

Da ombyggingen startet i midten av august ble driften av vaskeriet flyttet over til Jobberiet, og flere av de ansatte jobbet også der.

Lokal bedrift fikk jobben

Ombyggingen er det kommunes rammeleverandører som har stått for. Hellesjø Bygg Entreprenør AS har vært tømrer og koordinator for de ulike fagene, Aurskog Ventilasjon og Blikk AS har stått for kjøling og nye kanaler, Aurskog El. har stått for de elektriske arbeidene, Kragtorp VVS har lagt sluk og rør, og Per Kolstad har lagt gulvbelegg.

– Samarbeidet har gått veldig bra, og prosjektet ble ferdig i henhold til fremdriftsplanen! Dette har vært et ganske stort ombyggingsprosjekt som vi har hatt sammen med våre rammeleverandører, og det kommer det lokale næringslivet til gode. Her har vi ikke leid inn noen konsulenter, noe som sparer kommunen for en del kroner, sier Paul Yngve Dehnes, som er prosjektleder og eiendomsforvalter i Aurskog-Høland kommune.

Odd Tore Berg fra Hellesjø bygg har vært prosjektkoordinator.

I dette prosjektet har alle involverte kommet med innspill, og etter tegning 12 var alle fornøyde.

Ombyggingen har krevd en ekstra innsats for mange.

– Alle har vært på servicesiden og prosjektet er ferdig til planlagt tid. Det er mange å takke etter et så stort prosjekt. De ansatte i Hellesjø Bygg og ansatte på vaskeriet fortjener alle en stor takk. En stor takk fortjener også driftsoperatør Arne Kristian Harethon som har hjulpet oss masse og vært svært løsningsorientert, og ikke minst renhold som har måtte vasket dobbelt så mye som vanlig her nede, sier Dehnes.

Oppussingen på sykehjemmet er ikke helt ferdig. Nå monteres det nytt sprinkleranlegg på hele sykehjemmet, og brannvarslingsanlegget oppgraderes med nye kabler og meldere.ledere vakskeri

skittentøy aurskogUrene klær kommer inn i et kaldt rom for å forhindre bakteriespredning og vond lukt. På dette rommet finnes det også en vaskemaskin for ekstra møkkete tøy.

vaksemaskiner aurskg s.jpg

Vaskeriet har fått tre store barrierevaskemaskiner. Maskinene er plassert i veggen og har dør på hver side, slik at man kan putte inn urent tøy på den ene siden og ta ut rent tøy på den andre siden av veggen.

ansatte sammen

De har beholdt de gamle tørketromlene.

vaskeri pauserom

Nytt pauserom.vaskeri 7 bretterom

Nytt og større bretterom.

vaskeri garderobeskapBilde 5 De ansatte har fått ny garderobe med over 100 plasser, 20 mer enn tidligere.vaskeri garderobe

Nytt lager for arbeidstøy.

 

Forfatter: Alette Eldøy

Sist endret: 13.12.2023