PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Sindre Sletnes Longsli, Marius Vestby Kopperud, Birk Andre Vernes Merli, Trym Østreng og premieutdeler og varaordfører i nesodden kommune Tage Slind Jensen (foto: Ungt Entreprenørskap.

Til topps i Norges største fylkesmesterskap for elev- og ungdomsbedrifter!

Vi gratulerer Snekkergutta EB fra Bråte skole som tok den gjeve prisen, Beste Elevbedrift, og Mindre Bygg EB fra Aursmoen som tok en solid 1. plass i kategorien Beste Arbeidsliv i fylkesmesterskapet for ungdomsbedrifter!

Den siste dagen i februar ble det arrangert fylkesmesterskap for ungdomsbedrifter i Akershus. Vinneren i kategorien beste Elevbedrift på ungdomstrinnet ble kåret, og juryens leder Tage Slind Jensen sa dette om vinneren:    

"Førsteplassen i denne kategorien går til en bedrift hvor elevene viser veldig gode praktiske ferdigheter. De har et godt samarbeid og har jobbet godt med produktutvikling. Juryene er veldig overbevist om kvaliteten i arbeidet – og vinneren er Snekkergutta EB, fra Bråte skole!"    

I kategorien Beste Arbeidsliv tok Mindre Bygg EB fra Aursmoen en solid 1. plass og fikk en fabelaktig hyllest av Kirstin S. Bystrøm fra NAV Lillestrøm der hun oppfordret andre i bransjen til å se litt på hvordan de jobber med arbeidsmiljø i bedriften, «der de brukte gulerøtter fremfor pisk».

Vinnere

Større enn noen gang

Det årlige arrangementet er større enn noen gang når 256 ungdomsbedrifter og 148 elevbedrifter deltok på Fylkesmesterskap i Akershus, hos Nova Spektrum på Lillestrøm – som er landets største entreprenørskapsfest for unge gründere! Det ble kåret vinnere i hele 25 kategorier. Én Elevbedrift og én Ungdomsbedrift tok de gjeveste prisene, og ble kåret til årets Beste Elevbedrift og Beste Ungdomsbedrift. De beste ungdomsbedriftene skal dessuten videre til Norgesmesterskapet 6. mai!  

Rekordmange 1 600 elever på videregående skoler og 2 200 fra ungdomsskolene i hele Akershus har drevet sine bedrifter dette skoleåret. I Fylkesmesterskapet deltar mange av dem og nær 190 jurymedlemmer fra regionens arbeids- og næringsliv, som gjennomfører 100-vis av intervjuer for å kåre vinnerne. 6 av ungdomsbedriftene skal dessuten få hver sin gullbillett til Norgesmesterskapet. Aller vinnerne vil bli presentert her (Elevbedrift) og (Ungdomsbedrift) etter hvert som de blir kåret om ettermiddagen 28. februar frem til kl. 18:00. Det skal kåres vinnere i hele 12 kategorier for ungdomsskoleelevene i Elevbedrift og i 13 for elevene i videregående utdanning i Ungdomsbedrift.  

Trener ferdighetene arbeidslivet etterspør

– Bedriftsprogrammene er realistisk læring. Elevene praktiserer det de lærer, og skaper verdier gjennom å prøve og feile og selv finne løsninger på problemene og utfordringene de møter underveis. Jo mer elevene får bestemme selv, desto mer lærer de. Samtidig utvikler de kompetanse arbeidslivet etterspør. Slik skaper ungdommene en fremtid for seg selv, sier Petter Skotland, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Viken.  

Næringslivet heier frem ungdommen

Ungt Entreprenørskap er en ideell organisasjon og er avhengig av gode samarbeidspartnere for å kunne tilby programmene ute i skolen. –Det lokale næringslivet ser verdien av Elev- og Ungdomsbedrift i skolene og våre samarbeidspartnere er gode støttespillere. Ungt Entreprenørskap bygger bro mellom skole og arbeidsliv, og gir ungdommene en reell smakebit på hva de møter i arbeidslivet. Innovatører trengs overalt, avslutter Petter.  

Pressemelding og foto fra Ungt Entreprenørskap Akershus

Sist endret: 14.03.2024