PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Uke 32: Koronasituasjonen i vår kommune

Hvordan er smittetrykket, hvor mange vaksinedoser får vi i ukene som kommer, hvem skal få dem, hvordan blir det når skolene starter, og hvilket smittenivå er vi egentlig på? Svaret får du her.

– I skrivende stund har vi 12 i hjemmeisolasjon og 6 i karantene. Dette er en økning i forhold til de foregående tre ukene, men er å forvente all den tid det også er økende smitte i samfunnet. 7 av 9 tilhører samme gruppe. I dag er det 6 personer i hjemmekarantene som følge av at de er nærkontakter av smittede. Smittesituasjonen i dag er oversiktlig, og vi har god kapasitet både i forhold til testing og smittesporing. Ingen av de smittede er alvorlig syke, sier kommuneoverlege Margrethe Ødegaard.

Risikonivå 1

Smittesituasjonen er oversiktlig, og TISK-kapasiteten (testing-isolering-smittesporing-karantene) er god. Risikonivået i vår kommune er nå 1, det er det laveste nivået, og vi ser foreløpig ingen stor smitteeffekt av sommerferien.

– Vi har i skrivende stund ingen i innreisekarantene eller smitte fra utenlandsreiser, men dette kan fort endre seg all den tid ferien for flere ennå ikke er over, sier Ødegaard.

Barnehager og skoler i vår kommune er på grønt nivå.

– Siden vi foreløpig har kontroll på smitten, og denne ikke påvirker skole/SFO/barnehage fortsetter vi der vi slapp før ferien. Om dette endrer seg i løpet av uken er vanskelig å si noe om, sier kommuneoverlegen.

Vaksineringen går fremover

Det går stadig fremover med koronavaksineringen i vår kommune. I uke 31 ble det satt 863 doser. Dette fordeler seg med 128 dose 1, og 735 dose 2. Det er nå satt 17.501 doser i Aurskog-Høland kommune.  

– Vi får denne uken noen flere vaksiner enn forventet, i tillegg til dette så har innbyggerne fortsatt mulighet til å få vaksine i Lillestrøm, slik at fremdriften er god, sier Ødegaard.

Denne uken mottar vi 154 hetteglass. Dette er 119 flere hetteglass mer enn prognosen tilsa. Det overføres i tillegg 4 hetteglass fra uke 31.  

Her er Aurskog-Høland kommune sin vaksinekalender for tiden fremover. Her kan du se når din aldersgruppe forventes vaksinert. Det tas forbehold om endringer. Mer informasjon om koronavaksinasjon i vår kommune finner du her. 

vaksinekalender.png

Koronasertifikat: Dette bør du vite

Koronasertifikatet skal vise om du er vaksinert, om du er immun etter å ha hatt covid-19-sykdom, og resultatet hvis du har tatt negativ koronatest. Foreløpig viser sertifikatet om du har tatt koronavaksine, og om du har fått negativt resultat på koronatest tatt de siste sju dagene.

Her finner du svar på de vanligste spørsmålene rundt koronasertifikatet, og hva det er viktig for deg å vite nå.

Mer informasjon

Mer informasjon om koronasituasjonen i vår kommune, oppdaterte smittetall og vaksineinformasjon finner du her.

  • Har du spørsmål, trenger råd om du bør testes eller hvordan du skal forholde deg til viruset, eller vil ta koronatest – RING LEGEVAKTEN på 116 117!  

Forfatter: Kari Aasberg Bradley

Sist endret: 16.08.2021