PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Uke 40: Koronavaksinering

Vaksineringen går fremover i vår kommune. Aurskog-Høland er en av kommunene i landet med høyest vaksinedekning. Hvor mange vi satte forrige uke, hvem som fikk dem og hvordan vaksineringen foregår nå, kan du lese her. Har du fortsatt ikke tatt vaksinen? Det er ikke for sent, ta kontakt!

Aurskog-Høland er en av kommunene i landet med høyest vaksinedekning. For aldersgruppa fra 12 år og oppover er 89,3 prosent vaksinert. For fullvaksinerte innbyggere over 16 år er det samme tallet 82,3 prosent.

Nå er det totalt satt 23.565 koronavaksiner i kommunen. 

  • Sum dose 1: 12.481
  • Sum dose 2: 11.025  
  • Sum dose 3: 59  (innbyggere meldt fra lege jfr. anbefaling fra FHI, eller går på medisiner iht. medisinliste fra FHI)

Forrige uke ble det vaksinert med både Pfeizer og Moderna. Det ble satt 95 doser med Pfeizer, og 118 doser med Moderna. Vi er også i gang med tredje dose for dem som trenger det.  

Drop in og nytt vaksinesenter

Det blir drop in-vaksinering fra klokka 16:00-18:00 onsdager i oktober.

Vaksinesenteret er flyttet fra flerbrukshallen på Bjørkelangen skole, til Serviceveien 6. Det er vegg i vegg med testsentret, med inngang til høyre, og det er merket med skilt over døren. Vaksinesenteret i Serviceveien 6 er bygd opp på samme måte som tidligere, med registrering, ventesone før vaksinering, tre vaksinebåser, en akutt-bås, samt ventesone etter vaksinering, og egen utgang.  

Ikke for sent!

Det er fortsatt en del som ikke har tatt koronavaksinen. I aldersgruppen 25 til 39 år er det færre som har tatt vaksine i forhold til de andre aldersgruppene. Av dem over 65 år, har godt over 90 prosent vaksinert seg. Dersom du er en av de som tidligere har takket nei, men som nå har ombestemt deg, er det bare å ta kontakt! Ta kontakt via koronavaksine@ahk.no eller Helseboka. Vi re-inviterer i alle timebøker ukentlig for å få med oss dem som eventuelt registrerer seg i Helseboka fremover.

Er du over 18 og blant dem som ennå ikke har fått tilbud om første dose av koronavaksinen? Ta kontakt med oss! Send e-post til koronavaksine@ahk.no.  

Meld i fra

Dersom du har tatt vaksinen et annet sted, er det viktig å melde fra til kommunen. Helsebøkene for de ulike kommunene kommuniserer ikke, så vi får ikke beskjed om du tar vaksinen et annet sted. Det er flott om du sender e-post til koronavaksine@ahk.no og opplyser om dette, da får vi strøket deg fra våre lister, dersom du har registrert deg i helseboka her tidligere. Dersom du ikke gjør det, vil du bli «hengende» igjen og få påminnelser fra oss hver gang vi sender ut re-invitasjoner til innbyggere vi ikke har fått respons fra.

Trenger du hjelp til å registrere deg? Ta kontakt på koronavaksine@ahk.no, så hjelper vi deg!

Avvikling av vaksinetelefon

Kommunens vaksinetelefon er nå lagt ned. Dersom du har spørsmål om koronavaksinering kan du sende mail til koronavaksine@ahk.no. Har du andre spørsmål om korona kan du ta kontakt med legevakten eller din fastlege. Kommunens korona-mail koronavaksine@ahk.no besvares fortløpende hverdager mellom 08.00-15.00. Dersom du ikke har mulighet til å sende e-post kan du henvende deg til innbyggertorget, og de kan sende en henvendelse for deg. Du vil da bli kontaktet av en som besvarer henvendelsen per telefon.

De dagene det foregår vaksinering på vaksinesentret vil det være en bemannet telefon der. Nummeret 940 28 279.  

Mer informasjon

Mer informasjon om koronasituasjonen i vår kommune, og svar på koronaspørsmål finner du her.

  • For å bestille test - ring legevakten 116 117.

Forfatter: Kari Aasberg Bradley

Sist endret: 08.10.2021