PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Koronavaksinering uke 41

Vaksineringen går fremover i vår kommune. Aurskog-Høland er en av kommunene i landet med høyest vaksinedekning. Hvor mange vi satte forrige uke, og hvordan vaksineringen foregår nå, kan du lese her. Har du fortsatt ikke tatt vaksinen? Det er ikke for sent, ta kontakt!

Det blir drop in-vaksinering 13.10 klokka 15.30-17.30.

Vaksinesenteret er flyttet fra flerbrukshallen på Bjørkelangen skole, til Serviceveien 6. Det er vegg i vegg med testsentret, med inngang til høyre, og det er merket med skilt over døren. Vaksinesenteret i Serviceveien 6 er bygd opp på samme måte som tidligere, med registrering, ventesone før vaksinering, tre vaksinebåser, en akutt-bås, samt ventesone etter vaksinering, og egen utgang.  

Vaksinekontakt

Kommunens vaksinetelefon er nå lagt ned. Dersom du har spørsmål om koronavaksinering kan du sende mail til koronavaksine@ahk.no. Har du andre spørsmål om korona kan du ta kontakt med legevakten eller din fastlege.

Kommunens koronamail koronavaksine@ahk.no besvares fortløpende hverdager mellom 08.00-15.00. Dersom du ikke har mulighet til å sende e-post kan du henvende deg til innbyggertorget, og de kan sende en henvendelse for deg. Du vil da bli kontaktet på telefon av en som kan besvare henvendelsen din.

De dagene det foregår vaksinering vil vaksinetelefonen være åpen fra 8.00– 18.00, slik at vi er tilgjengelige for spørsmål, flytting av timer etc. Nummeret 940 28 279. Vi vurderer fortløpende om vi må åpne vaksinetelefonen i flere dager når vi nå skal begynne å kalle inn til dose 3 for aldersgruppen 65+. Ikke alle er digitale eller har mulighet til å få hjelp til å sende e-post, så for å legge best mulig til rette for innbyggerne våre så vil dette bli vurdert. Plan for dose 3 til aldersgruppen 65+ blir utarbeidet i løpet av uke 41.

Vaksinetall

Aurskog-Høland er en av kommunene i landet med høyest vaksinedekning. Nå er det totalt satt 23.684 koronavaksiner i kommunen. 

  • Sum dose 1: 12.508
  • Sum dose 2: 11.092  
  • Sum dose 3: 84  (innbyggere meldt fra lege jfr. anbefaling fra FHI, eller går på medisiner iht. medisinliste fra FHI)

Forrige uke ble det vaksinert med både Pfeizer og Moderna. Det ble totalt satt 119 doser i uken som gikk. Det ble satt 75 doser med Pfizer, og 44 doser med Moderna. Vi er også i gang med tredje dose for personer med nedsatt immunforsvar. Plan for dose 3 til aldersgruppen 65+ blir utarbeidet i løpet av uke 41. Dem det gjelder vil snart få et brev med mer informasjon om dette.

Ikke for sent!

Det er fortsatt en del som ikke har tatt koronavaksinen. I aldersgruppen 25 til 39 år er det færre som har tatt vaksine i forhold til de andre aldersgruppene. Av dem over 65 år, har godt over 90 prosent vaksinert seg. Dersom du er en av de som tidligere har takket nei, men som nå har ombestemt deg, er det bare å ta kontakt! Ta kontakt via koronavaksine@ahk.no eller Helseboka. Vi re-inviterer i alle timebøker ukentlig for å få med oss dem som eventuelt registrerer seg i Helseboka fremover.

Er du over 18 og blant dem som ennå ikke har fått tilbud om første dose av koronavaksinen? Ta kontakt med oss! Send e-post til koronavaksine@ahk.no.  

Meld i fra

Dersom du har tatt vaksinen et annet sted, er det viktig å melde fra til kommunen. Helsebøkene for de ulike kommunene kommuniserer ikke, så vi får ikke beskjed om du tar vaksinen et annet sted. Det er flott om du sender e-post til koronavaksine@ahk.no og opplyser om dette, da får vi strøket deg fra våre lister, dersom du har registrert deg i helseboka her tidligere. Dersom du ikke gjør det, vil du bli «hengende» igjen og få påminnelser fra oss hver gang vi sender ut re-invitasjoner til innbyggere vi ikke har fått respons fra.

Trenger du hjelp til å registrere deg? Ta kontakt på koronavaksine@ahk.no, så hjelper vi deg!

Mer informasjon

Mer informasjon om koronasituasjonen i vår kommune, og svar på koronaspørsmål finner du her.

  • For å bestille test - ring legevakten 116 117.

Forfatter: Kari Aasberg Bradley

Sist endret: 19.10.2021