PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

UKM – «Ung Kultur Møtes» er tilbake i Aurskog-Høland

Etter fem år i dvale er UKM endelig tilbake med egen lokalmønstring lørdag 9. mars i regi av KulturArena i kultursalen på Bjørkelangen.

UKM er for ungdommer mellom 13 og 20 år. På UKM kan ungdommene gjøre det aller meste som har med kultur å gjøre. De kan enten vise frem noe de er gode til, eller lære seg noe helt nytt som kan fremføres. Kultur er ikke bare sang og dans. Å lage en TikTok, bygge et hus på Minecraft eller lage en sminkevideo, er også kultur – og derfor også noe som hører med på UKM!

Kanskje noen liker spesielt å arrangere, danse, game, lage kostymer, synge, organisere, fotografere, male, designe, filme, ha stand-up eller skrive? Dette er bare noen få av mange ting som kan gjøres på UKM.

I samarbeid med kulturskolen tilbys workshops samme dag i forkant av selve mønstringen. Her vil det være kunstlærer, danselærer og musikklærer som kan hjelpe til med det du ønsker. Man kan også være med på workshop uten å måtte opptre etterpå.

Konkurranse er blitt mer nedtonet enn tidligere. Ønsket er at ungdommer skal møtes på tvers av interesser og tilbringe en kreativ dag sammen. Det kommer ikke lenger noen profesjonell jury utenfra, og kommunen skal sette sammen en liten gruppe bestående av ungdommer og voksne som skal velge ut de som går videre til fylkesfestivalen i Lillestrøm i april.

Påmelding skjer via hjemmesiden til UKM, og fristen er 1. mars. Meld deg på her: Aurskog-Høland (ukm.no)

Spørsmål om opplegget kan rettes til kulturkoordinator i Aurskog-Høland kommune Gabi Valentien. Send mail til gabriele.valentien@ahk.no

Sist endret: 21.02.2024