PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Vaksinering uke 9

Vaksineringen går fremover i vår kommune. Hvor mange vi satte forrige uke, når du kan få time denne uken og hvordan det går med tredje dose kan du lese her. Vi har god kapasitet og det er mange ledige timer. Vi har også åpent for drop in, tidene finner du her.

Det er nå satt totalt 34.702 doser. Vi har fortsatt god tilgang på vaksiner – alle typer. Det ble i uken som gikk satt 41 doser. I uken som gikk har vi vaksinert med Pfizer og Moderna. Vi har vaksinert alle aldersgrupper ned til 5 år. 

Alle over 18 år, som fikk andre dose for 4,5 måneder (20 uker) siden kan bestille time eller møte på drop-in. Du som har ventet med å ta vaksine 1 eller 2 kan også bestille time eller møte på drop-in. 

Vaksinering fremover

Denne uken kan de over 18 år bestille time på onsdag 2. mars, eller komme på drop-in, samme dag, mellom klokka 14-18.

Det er nå så lite bestilte timer at vi ikke kan ha oppe hver uke slik det er nå, men vi er forberedt på å øke kapasiteten ved behov. Planlagte dager for vaksinering fremover:

  • Uke 9: Onsdag 2. mars.
  • Uke 10: Torsdag 10. mars
  • Uke 13: Onsdag 30. mars
  • Uke 16: Torsdag 21. april

Det settes ikke opp en egen «oppsamlingsdag» for de som evt ønsker å vaksinere barna senere, men vi setter av timer i timebok  til denne aldersgruppen hver gang vi vaksinerer fremover.

Tall etter uke 8

Forrige uke hadde vi en dag med vaksinasjon. Da ble det satt til sammen 228 doser, og det er nå satt totalt 34 356 doser. Det ble det satt vaksiner med både Pfizer og Moderna.  

  • Sum dose 1: 12.823   
  • Sum dose 2: 11.979 
  • Sum dose 3: 9840 
  • Sum dose 4: 60 (innbyggere som har fått 3 doser i ordinært løp, innbyggere som er med på studie).

Vaksinetelefonen åpen

Du kan ringe vaksinetelefonen mandag - onsdag fra klokken 10 – 14. Da er vi tilgjengelige for spørsmål, bestilling av timer og flytting av timer eller lignende. Nummeret er 63 85 25 70.  

Dersom du har spørsmål om koronavaksinering kan du også sende e-post til koronavaksine@ahk.no.  

Registrer deg i Helseboka 

Alle over 18 år, som fikk andre dose for 4,5 måneder siden (20 uker), eller som skal ta vaksine 1 eller 2, kan bestille time eller møte på drop-in.

Se skjema for når det er gått 20 uker her.

Det er sendt invitasjoner til alle over 18 år via Helseboka, og det er i tillegg gått ut en SMS til alle innbyggere over 18 år med påminnelse om å registrere seg i Helseboka, og med link til å bestille time. Vi reinviterer via Helseboka hver uke.   

For at vi skal nå deg må du være registrert i Helseboka. 

Dersom du allerede er registrert, kan du gå inn og bestille time her.

Vaksinering av barn

Barn som har fylt 5 år, kan vaksineres dersom de foresatte ønsker det. De som ønsker vaksine, kan velge om de vil ha 1 eller 2 doser. Barn i denne aldersgruppen får egne barnedoser av koronavaksinen fra Pfizer.  

Vaksinering er frivillig. De som har fylt 16 år er helserettslig myndig og kan samtykke til vaksinasjon selv. Barn og ungdom under 16 skal høres ut fra alder og modenhet og deres egen mening skal legges vekt på.  

For barn som får tilbud om koronavaksine, men ikke enda har fylt 16 år, må foresatte samtykke til vaksinering. Ved felles foreldreansvar må begge samtykke.  

Samtykkeskjemaet skal være ferdig utfylt og tas med til vaksinesentret når barnet skal vaksineres. Samtykketskjemaet må tas med både på første og andre dose for barn under 16 år. 

Dersom barnet ditt skal ha vaksine, må du bestille tid gjennom Helseboka.  Bestill time i helseboka for barn her.

Vaksineringen foregår på vaksinesenteret. Det vil bli satt av god tid til hver enkelt, men vi ber om at alle som kommer må være tålmodige, da denne gruppen trenger ekstra mye omsorg.   

Mer informasjon 

Mer informasjon om koronasituasjonen i vår kommune, og svar på koronaspørsmål finner du her.  

Forfatter: Kari Aasberg Bradley

Sist endret: 28.02.2022