PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Våre ansatte: Møt Kari!

Hver dag går kommunens ansatte på jobb for at du skal få gode tjenester. På vår hjemmeside kan du bli kjent med noen av dem som jobber i Aurskog-Høland kommune, og kanskje lære noe nytt om kommunen din. Denne uken får du møte Kari, ansatt på dagsenteret på Ulvehaugen, isbader og ivrig stolpejeger. Les mer om henne, og arbeidet på Ulvehaugen, her!

Våre ansatte sørger for vann i springen, at fortau og veier er måkt om vinteren og at det er grønt og frodig om sommeren, at elevene får god undervisning av dyktige lærere, at eldre som trenger det får omsorg og trygghet i hverdagen, at det er et rikt og variert kulturliv for både store og små. 

Det er en rekke yrker som er i sving daglig for at Aurskog-Høland skal være den beste kommunen for våre innbyggere. Hele året – hele døgnet så er det noen på jobb for innbyggerne. I denne serien får du møte noen av våre ansatte, som viser fram sin jobb, og forteller om hvorfor de trives med å jobbe i Aurskog-Høland kommune.

Denne uken får du møte Kari Sveinsdatter-Berg, som jobber på dagsenteret på Ulvehaugen. 

Møt Kari!

– Hva gjør dere på dagsenteret på Ulvehaugen?

– På dagsenteret på Løken, starter vi dagen klokken 8.00, med planlegging av dagen og forberedelser til felles frokost klokken 10.00. Alle, unntatt de som bor i omsorgsboligene på Ulvehaugen og har dagsenter-plass, blir hentet og kjørt hjem med taxi. Etter frokost har vi gjerne sittetrim, men har fokus på individuelle behov og ønsker. Det er flest damer hos oss, og flere av disse er glad i diverse håndarbeid som strikking, hekling og brodering. Ellers er bingo en stor favoritt hos mange. Høytlesning, sang og bare det å sitte sammen og prate, er også viktige aktiviteter. Vi avslutter dagen med felles middag, før hjemreise klokken 14.00.

– Hvordan er det å jobbe der?

– Jeg trives veldig godt som ansatt på dagsenteret, og ser at behovet for plasser bare øker. I forhold til dreiningsprosjektet, hvor flest mulig skal bo hjemme lengst mulig, er jo dagsenteropphold ett av tilbudene som bør og må utvides.

– Hvordan er det beste med å bo i Aurskog-Høland?

– Jeg har bodd i kommunen siden 1969, og trives så godt her, at jeg aldri har vurdert andre alternativer! Mye av grunnen er nærhet til naturen og alle muligheter som den gir.

– Vi har hørt at du er isbader, hvordan er det?

– Det er blant annet en av de halvgamle damene som har funnet gleden ved isbading/vinterbading. Det er helt ubeskrivelig, men at det gir et kick av energi og glede er det ingen tvil om. Jeg tror sterkt på helseeffekten dette gir, pluss at det er en fin sosial mestringsopplevelse, for jeg bader aldri alene.

– Du er også en ivrig stolpejeger, hvorfor?

– Stolpejakt er en annen flott aktivitet, som dessverre har ligget litt brakk for meg et par år, men planen er å komme igang igjen. Det er en super måte å bli kjent i den flotte kommunen vår, samtidig som jeg får trimmet meg litt.

Møt flere av våre ansatte!

Forrige uke kunne du lese om vår nye økonomisjef. Knut Røgholt kommer fra stillingen som budsjett- og regnskapssjef i kommunen, og har det siste halvåret vært konstituert som økonomisjef.

Vil du bli med på laget? 

Kanskje kan intervjuene også inspirere til yrkesvalg? Og kanskje du får lyst til å jobbe i Aurskog-Høland kommune?

Forfatter: Kari Aasberg Bradley

Sist endret: 17.03.2022