PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Bråtebakken barnehage

Bråtebakken er en barnehage med 60 plasser for barn i alderen 0-6 år. Barnehagen ble bygget i 2003 og ligger i utkanten av et boligfelt. Det er kort vei til skogen, skolen, Bygdetunet, kirken, sykehjemmet og butikker. Innenfor gjerdet har vi en stor, flott utelekeplass i kupert terreng. Vi har også en flott gapahuk og oppvarmet vognskur.

 

Bråtebakken barnehage

Besøksadresse:

Bråtebakken 3
1970 Hemnes

Telefon: 67 20 59 85

 

Kontakt oss 

Kontoret

Styrer: Hege Kristin Thuen Askheimstuen

Spesialpedagog: Hanne Dalen

Spesialpedagog: Linda Stalheim

Marihøna 0-2 år

Maren Marie Nymo - Pedagogisk leder

Birgitte Enger Barne- og ungdomsarbeider/ped.med disp

Gunn Elisabeth Johansen -  Barne- og ungdomsarbeider 40%

Vibeke Vangen - Assistent

Mauren 2-3 år

Susanne Nikolaisen - Pedagogisk leder

Rita Ottesen - Assistent

Cathrine Tjærnes - vikar

Aina Heireth - vikar

Måne 3-6 år

Anita Jensen Aas - Pedagogisk leder/BUA

Randi Østreng - Barne- og ungdomsarbeider

Donata Salach - Assistent 20%

Ingun Hafsten Karslen - Assistent 20%

Veronica Bjørnebråten Olsen - Lærling

Sol 3-6 år

Madelen Tuverud Jensen

Benedikte Rognhaug - Pedagogisk leder

Hege Hannestad - Barne- og ungomsarbeider

Tove Heireth - Assistent

 

Barnehagens samarbeidsutvalg

Medlemmer i samarbeidsutvalget 2023- 2024

Leder: Zabrina Inez Wennemo(foreldrerepresentant)

Nestleder: Trude Wallin Haugen (foreldrerepresentant)

Medlem: Madelen Tuverud Jensen (ansattrepresentant)

Medlem: Rita Ottesen(ansattrepresentant)

Politisk eierrepresentant: Asbjørn Basnes

Sekretær og eierrepresentant: Hege Kristin Thuen Askheimstuen

Vara foreldrerepresentanter: Marte Søtorp

Vara ansattrepresentant: Vibeke Vangen

Kontaktinformasjon

E-post:hege.askheimstuen@ahk.no

Denne e-posten leses av styrer, og videresendes til medlemmene i samarbeidsutvalget.

Glimt fra barnehagehverdagen

Desember 2023

jul.jpgvinter2.jpgnisse.jpg

I desember har vi tradisjonen tro blant annet vært på pepperkakebaking på sykehjemmet, vært på julevandring i kirken og hatt nissefest. 

julekrok.jpgjulevandring.jpgpepperkake.jpg

En fisk til Luna

Fredag 13. oktober fikk var det duket for høstens forestilling fra Unge Viken teater. Forestillingen er skapt etter Lisa Aisato sin billedbok- En fisk til Luna, og utforsker hva det vil si å føle seg annerledes gjennom visuell poesi,språklek og stemningsfull musikk. Du kan lese mer om forestillingen her: En fisk til Luna - Unge Viken Teater

Fisk Luna.jpg

Fisk Luna 2.jpg

Fisk Luna 3.jpg

Fisk Luna 4.jpg

Inn på tunet

kollerud.jpg

Rammeplan for barnehager sier at barnehagen skal inkludere nærmiljø og lokale forhold ved planlegging og gjennomføring av aktiviteter. Bråtebakken barnehage er godt knyttet til nærmiljøet og bruker lokale møteplasser  som en del av planlagte hverdagsaktiviteter. Her er Ekorngruppa og Revegruppa på tur til Kollerud gård. Her fikk vi hilse på,og mate ulike gårdsdyr. 

Mai 2023

Glimt fra årets blomstertog. 

Vi gikk fra barnehagen og til sykehjemmet/bokollektivet, hvor vi underholdt med en sang og pyntet bedene med selvlaget 17.mai blomster. Etterpå gikk vi innom Coop'n hvor Rita (daglig leder) møtte oss med Lollipop. Når isen var fortært gikk vi tilbake til barnehagen for å spise pizzasnurrer.

Blomstertog23.jpg

Kvelden før blomstertoget arrangerte SU vårens dugnad i barnehagen. Det ble snekret lekekasser, fylt på sand, rakt,kostet og plantet blomster. Takk for flott innsats

dugnad23.jpg

dugnad23.1.jpg

dugnad23.2.jpg

Påske 2023

I mars måned har vi hatt ekstra fokus på fagområdet nærmiljø og samfunn. Ekorn gruppa har vært på besøk på Hemnes sykehjem, hvor de laget påskepynt og påskeegg, og koste seg med vafler og saft. Å få  være på besøk på sykehjemmet er veldig spennende og gøy for de små, og det lyser stjerner i øyene på de som bor på sykehjemmet. Et samarbeid på tvers av alder er noe som blir satt veldig stor pris på.

sykehjem6.jpg

sykehjem5.jpg

sykehjem1.jpg

Sykehjem.jpg

I år kunne vi endelig etter år med korona og et år med ombygging endelig få invitere til påskefrokost.

påskefrokost 23.jpg

Vi åpnet opp mellom liten og stor, og satte frem nystekte rundstykker og deilig pålegg på kjøkkenøya. Veldig flott at så mange tok seg tid til en matbit og hyggelig samvær med barn og ansatte en tidlig morgen. 

Desember 2022

Desember i Bråtebakken😍 Vi var så heldige og fikk begynne denne julemåneden med besøk fra Unge Viken teater. Her ble vi kjent med magiske Fredrik. Teateret var veldig gøy og latteren satt løs hos små og store🪄🐰🎩Teater.jpgVi har denne høsten pusset opp barnehagen og hatt utebarnehage. Når julemåneden kom kunne vi endelig flytte inn på nyoppussa avdelinger, vi feiret med pysjfest.

Ulvene har også i år reist på tur til Frivilligsentralen med klær og leker som barna i Bråtebakken har gitt til vår omvendte pakkekalender. Der ble vi møtt med saft og pepperkaker. Etterpå lekte vi litt på den store lekeplassen ved stasjonen før vi gikk på tur til Biblioteket.Pakketur22.1.jpgPakketur22.2.jpgPakketur22.3.jpgPakketur22.4.jpgPakketur22.jpgDet har også kommet snø denne måneden så vi har kosa oss ute og testa ski og akebrett i akebakken. Kort oppsummert innflytting på nye avdelinger, teater, kirkebesøk, baking, nisse og snø, desember er magisk i barnehage🥰

Høstsuppe

Små hender på Stjerne hjalp til med forberedelsene. Noe gikk i kjelen og noe fant veien til munnen 😊🥕🥔 Ekorn og revebarna 🐿️🦊 har hatt høstfest ute i dag🍁 Nydelig sol og suppa var god. ☀️ Barna hjalp til å dekke bord og lage pynt. Vi var så heldig å få elgkjøtt fra lokal jeger. 😊

Høst22.jpg

Høstsuppe22.4.jpg

Høstsuppe22.5.jpg

Høstsuppe22.jpg

Høstsuppe22.1.jpg

Høstsuppe22.2.jpg

Høstsuppe22.3.jpg

Ekorn på elgjakt

Denne uken har Ekornbarna vært på Elgjakt på Uriksmyra. Vi måtte kjøre både fly og båt for å finne elgene. "vi har sett Ulv og noen fugler på veien" gutt 3 år. Vi har kost oss i skogen sammen med Elglusa :)

Elgjakt7.jpg

Elgjakt5.jpg

Elgjakt3.jpg

Elgjakt8.jpg

Elgjakt6.jpg

Skattejakt i Bråtebakken

Fredag 10-juni var Ulvene på skattejakt i Bråtebakken.En sjørøver streifet forbi Hemnes på morraskvisten og la ut noen ledetråder som førte oss til en stor skatt🤩☠️ Skatten ble fortært mens vi så på tellekorpset.

Skattejakt

Skattejakt.jpg

skattejakt1.jpg

skattejakt2.jpg

skattejakt3.jpg

skattejakt4.jpg

Besøk på Løken brannstasjon

Tur til Løken brannstasjon 🚒 Stor stas å kjøre rutebuss frem og tilbake. Omvisning på den nye brannstasjonen på Løken. Testing av brannslangen. Sitte inni brannbilene. Vi fikk møte og klemme Bjørnis. Vi fikk boller og saft! Et kjempe bra opplegg på Løken brannstasjon🤩 Etter brannstasjonen fikk vi lov å besøke VEV, her spiste vi matpakka vår og vi fikk is.

Brannstasjon.jpg

 

Brannstasjon2.jpg

Brannstasjon3.jpg

Brannstasjon4.jpg

Brannstasjon5.jpg

 

Årets sykkeltur med Ulvegruppa

 

Sykkel.jpg

 

Sykkel1.jpg

sykkel3.jpg

sykkel5.jpg

sykkel10.jpg

 

Ulvetur til Bergen

I dag har Ulvene vært på tur til Bergen. Bussturen bød på overraskende kraftige regnbyger og sterk vind. Vel fremme gikk turen til "mækker'n", hvor vi spiste Burger og Pommes frites. Turen ble planlagt på bakgrunn av barnas innspill og ønsker. Her ser dere noen glimt fra turen:

Bergen4.jpg

Bergen3.jpg

Bergen2.jpg

Bergen5.jpg

bergen9.jpg

 

Sydendag 2022

Dagen startet med innsjekking med pass og billett hos flyvertinnen i Bråtebakken airlines. I bagasjen hadde vi pakket med badetøy,solbriller,solhatt/caps,sandaler,solkrem,dykkebriller og sommertøy.Flyturen var litt turbilent,men kaptenen hadde veldig god kontroll og landingen var perfekt. Det var 27 grader inne på badeland (SOL) hvor bassengene sto klare. Badevaktene var på plass for å å se etter haier og redde de som trengte hjelp. Etter bading ble det dans og smoothiedrinker i baren. Det er deilig med all inclusive, hvor man kan forsyne seg med så mye frukt og ostesmørbrød som man orker. 

syden1.jpg

syden2.jpg

syden3.jpg

 

syden12.jpg

 

Karneval 2022

Det er godt å ha støtte når man skal slå på Pinjataen. Dagen i dag, torsdag 3.mars har stått i festens tegn. Vi har både feiret bursdag og hatt karneval. Til lunsj spiste vi pølse med potetmos oggele med krokodiller og vaniljesaus til dessert. Både Sol og Månebarn feiret i tillegg bursdag og fikk også kose seg med is. 

Etter mat samlet alle seg på kjøkkenet hvor det var på tide å slå katta ut av sekken. Etter at alle som ville fikk slå, falt den ned og ut ramlet sjokoladepenger og fruktkarameller. Vi blir ute resten av dagen for å løpe og leke.

Karneval 2022.jpg

 

 

Barnehagens innhold

Skolerute 2023- 2024 med oversikt over planleggingsdager

Skolerute 2023-2024 Aurskog-Høland kommune.pdf

Årsplan og kvalitetsdokument

Årsplan 2024

Kvalitetsdokument

Barnehagestart

Velkommen til Bråtebakken barnehage! Her er litt info om oppstart i barnehagen - Vi gleder oss til å bli kjent med dere!

Lekestue

Det tar tid å bli kjent med nye mennesker, og for at oppstarten i barnehagen skal bli så god som mulig ønsker vi å starte tidlig. Il øpet av våren blir barn og foreldre/foresatte invitert til å komme på ukentlige besøk i barnehagen, møte de ansatte og se barnehagen. Barnet får leke på avdelingen og foreldrene får hilst på hverandre. Det skaper trygghet når man vet litt mer om hva som venter. Det er også lurt å å besøke barnehagen utenom åpningstid og leke ute. På den måten er noe kjent når barna starter opp i barnehagen. 

Når de første dagene i barnehagen kommer har vi allerede blitt litt kjent og kan bruke tiden på å skape trygge rammer og overgang til en ny hverdag. Det er viktig for oss at dere foreldre er trygge på oss og levering i barnehagen, og vi setter derfor av god tid til å være sammen med dere og barnet de første dagene. Deretter avtaler vi videre oppstart ut fra barnets og deres behov.  

Vi har erfart at det å blir kjent over lang tid, og i trygge rammer med foresatte  i nærheten, gjør oppstarten i barnehagen lettere for barna. Vi ber dere derfor å planlegge slik at dere får deltatt på så mange av disse treffpunktene som mulig, og at dere setter av god tid (mer enn tre dager) til oppstarten i august. Dette er det lurt å avtale med arbeidsgiver i god tid.

Trygge relasjoner har stor innvirkning på barnas psykiske helse og legger grunnlaget for videre emosjonell, sosial og kognitive utvikling, For at vi voksne i barnehagen skal kunne etablere trygg tilknytning til barna, er vi avhengig av å kunne forstå barnet innenifra (Brantzæg, Torsteinson,Øiestad, 2015). Circle of security, -eller trygghetssirkelen- er en tilknytningsmodell som vi i Bråtebakken bruker for å se barnet innenfra og forstå barnets signaler bedre.

 

Vi ønsker dere hjertelig velkommen til Bråtebakken barnehage!

Lurer dere på noe er det bare å ta kontakt!

Aurskog - Høland modellen,  - sammen om barn

Vi setter barnet i sentrum, slik at det sikres gode oppvekstvilkår.

Modellen ble politisk vedtatt våren 2009 og er forpliktende for alle ansatte.Den beskriver hvordan vi skal møte barn vi lurer på, og skal være til hjelp for foreldre og foresatte i arbeidet med å gi barn og unge en god oppvekst. 

 

Link til modellen finner du her

Plan for psykososialt barnehagemiljø i Bråtebakken barnehage

Her finner dere Plan for barns psykososiale miljø i Bråtebakken barnehage. Planen viser hvordan vi skal forhindre, avdekke og håndtere krenkelser av barn i barnehagen. Personalets kunnskap og forståelse om barns utvikling er en viktig suksessfaktor i arbeidet for å forebygge krenkelser. For å øke personalets kompetanse i forhold til barn og krenkelser har Aurskog-Høland kommunes barnehager vært med på nettstudiet Inkluderende barnehagemiljø. Planen er felles for alle kommunale barnehager i Aurskog-Høland og er utarbeidet av Virksomhetslederne sammen med enhetsleder for barnehage. Planen er ment å brukes som et arbeidsverktøy for å videreføre kunnskapen og holde i det viktige arbeidet fremover. Planen peker også på viktigheten ved et godt foreldresamarbeid og sier noe om våre forventninger foreldrene

Vedtekter

Barnehagens vedtekter.

Søk barnehageplass

Søk barnehageplass

IST - kommunikasjon mellom barnehage og hjem

Aurskog-Høland kommune bruker IST som administrativt system for skole, SFO og barnehage. IST Home er en app som gir foreldre oversikt over sine barns hverdag - uavhengig om barna går i barnehage, skole og/eller SFO.

I appen melder bl.a foreldrene inn fravær på grunn av sykdom og annen fri. Der finner du også oversikt over timeplaner og samtykker/søknader, og for de som har elever på ungdomstrinnet finnes oversikter over karakterer.

Nedlasting av app og foreldrepålogging

IST Home lastes ned fra App Store eller Google Play: Brukerveiledning

Forfatter: Hege Kristin Thuen Askheimstuen

Sist endret: 14.03.2024