PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Halloween på Bjørnehiet

Årets høydepunkt

 

Heks.jpg

Det har blitt en tradisjon at vi på Bjørnehiet feirer Halloween.

Vi starter fire uker i forkant med forberedelser sammen med barna. Det er mye spenning og forventninger knyttet rundt denne happeningen. I rammeplanen for barnehager står det: «..barna skal ha opplevelser med kunst og kultur som legger grunnlag for tilhørighet, deltakelse og eget skapende arbeid.»

gresskarlykter.jpg  mumier.jpg

Vi opplever at alle barna har en stor glede av denne feiringen. Det at barna er med på alle forberedelsene gjør også til at det ikke blir så skummelt og farlig. Vi går på turer i skogen, hvor vi samler inn naturmaterialer. Disse brukes til formingsaktiviteter med fantasi og skaperglede, og bidrar til at alle opplever mestring og glede. I år har barna laget spøkelser av blader og malt lykter. De har laget flaggermus av dorullkjerner og edderkopper av papp og piperensere. Vi satser på gjenbruk, og tar det aller meste frem igjen til neste års feiring. Barna får også med hjem det de selv har laget.

skummelt.jpg  slimsuppe.jpg

Vi opplever at foreldrene er gode samarbeidspartnere. De viser like stor glede og entusiasme som oss, noe som igjen smitter over til barna.

De bidrar med mat og kaker, som topper feiringen. På selve Halloween er avdelingen pyntet, både ute og inne. Lyset er dempet, små og store kommer utkledd. Vi har disco med mye lyd, lys og høyt tempo. Til lunsj dekkes det langbord som er pyntet med Halloween effekter. Det blir servert alt ifra mumie pølser til gresskar muffins.

spøkelsespizza.jpg  spøkelsespølser.jpg

Forfatter: Tone Vedahl Haugen

Sist endret: 25.11.2020