PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Velkomstbrev

Vi ønsker deg hjertelig velkommen til Aurskog-Høland kommune! Om du er helt ny i kommunen eller har bodd her tidligere, ønsker vi at du skal finne deg godt til rette og bli boende her.

kart illustrert.JPG

If you want this letter in another language, click on the language button at the top line.

Vårt mål er at vi sammen gjør Aurskog-Høland til et godt sted å leve, bo og arbeide. Våre medarbeidere gjør sitt beste for at du skal få de tjenestene og tilbudene du trenger, om det er barnehage, skole, byggesak, helsetjenester, omsorgstilbud eller kulturtilbud.

Vi er en kommune med glade og aktive innbyggere. Her bor du tett på naturen, samtidig som by og transport ut i den store verden ikke er langt unna. Kommunen har 18 000 innbyggere, og har i tillegg 1 400 hytter. Vi har seks tettsteder; Aurskog, Løken, Hemnes, Rømskog, Setskog og kommunesentrum Bjørkelangen.​

Aurskog-Høland kommune har en innholdsrik nettside hvor du finner mye informasjon. Den oppdateres daglig, og nederst på siden finner du en aktivitetskalender for det som skjer i kommunen. Nettsiden finner du her: Aurskog-Høland kommune (ahk.no)

All information on our website can be translated into other languages by using the language button at the top line.

Alle blir ivaretatt

Ung eller gammel, vi har gode tjenestetilbud i alle livets faser. ​Vi har mange barnehager, fritidsklubber, grunnskoler med SFO, tre ungdomsskoler og to videregående skoler.​ Dersom du ønsker mer informasjon om dette, barnevern eller helsestasjon, finner du det her:  Barn, skole og familie (ahk.no)

Alt om våre sykehjem, omsorgsboliger, hverdagsrehabilitering, team for psykisk helse og avhengighet, legekontorer, boveiledertjeneste og seniorsentre finner du her: Helsetjenester (ahk.no)

Et levende kulturliv

Aurskog-Høland var en av tre finalister i kåringen om å bli årets kulturkommune 2023.

Vi har engasjerte innbyggere og et rikt kulturliv. Vi vil anbefale alle innflyttere å orientere seg om hva som skjer og å bli med på aktiviteter. Da blir du kjent med folk og lokalsamfunnet der du bor! Hvert år arrangeres flere festivaler og 240 foreninger er registrert i Frivillighetsregisteret. Du finner oversikt over disse på vår hjemmeside: Lag og foreninger (ahk.no)

KulturArena på Bjørkelangen er alles storstue. Der arrangeres konserter, teater, stand-up, bygdekino og foredrag. KulturArena har også kultursaler på Hemnes og på Rømskog. Her finner du mer om hva som står på programmet de kommende månedene: KulturArena Aurskog-Høland (ahk-kulturarena.no)

Bjørkebadet på Bjørkelangen er en kommunalt drevet svømmehall. I tillegg til et 25-metersbasseng, inneholder det boblebad, terapibasseng, badstuer, plaskebasseng og kaldkulp. Mer om Bjørkebadet og åpningstidene finner du her: Bjørkebadet.no

Kulturskolen vår har 420 aktive elever, både unge og eldre. Her finner du tilbud innen dans, musikk, kunst og teater. Aurskog-Høland Kulturskole (aurskogholand-kulturskole.no)

Vi har to folkebibliotek, ett på Bjørkelangen og ett på Rømskog. Begge har meråpent løsning. Bibliotekene samarbeider med foreninger og det arrangeres forfatterkvelder og åpne lesesirkler. På biblioteket er det også utstillinger av lokale kunstnere, fotoklubber og husflidslag. Aurskog Høland bibliotek (axiell.com)

Vi har en aktiv Frivilligsentral. Den er en møteplass og driver blant annet følgetjeneste, seniornett, leksehjelp, natteravner og språkkafè, «Et sted å henge» for ungdom etter skoletid og utstyrssentralen BUA hvor du kan låne frilufts- og fritidsutstyr. Den samler også inn og deler ut klær og annet til de som har behov for det. Vi har over 600 frivillige som bidrar på ulike aktiviteter. Er det noe du ønsker å hjelpe til med? Meld deg på her: Aurskog-Høland frivilligsentral

Ut på tur

Vil du bli bedre kjent med vår historie er blant annet Urskog fort​, Aurskog-Høland bygdetun, Aur prestegård i Aurskog, Margaretakilden og Kurøen bygdetun på Rømskog verdt et besøk. Flyktningeruta til Sverige går igjennom vår kommune og er en populær tur for både innbyggere og tilreisende.

Mangenfjellet turlag har gitt ut boka 52 turer i Aurskog-Høland med anbefalinger, kart og gode turtips. Boka kan du blant annet kjøpe på kommunens Innbyggertorg i rådhuset.

Dersom du får problemer med overvann, tette avløp, eller hull i veien, har vi en side der du finner nummeret til våre vakttelefoner: Vakttelefoner (ahk.no)

Er det noe du lurer på er det bare å ta kontakt med kommunens Innbyggertorg på rådhuset. Vi kan nås på telefon 63 85 25 00 eller på e-post post@ahk.no, og er åpent hverdager klokka 09.00 – 14.00. 

Du kan også følge oss på Facebook, Instagram og Twitter.   

Kart med navn.jpg

Sist endret: 29.11.2023