PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Koronavaksinering uke 30

Vaksineringen går fremover i vår kommune. Nå har 83 prosent av våre innbyggere over 18 år fått første vaksinedose. Denne uken skal det settes cirka 1000 doser. Hvem som får dem, hvor mange vi satte forrige uke, og oversikt over hvilke grupper som er neste i køen finner du her. Er du blant dem som ennå ikke har fått tilbud om dose 1 av koronavaksinen Ta kontakt med oss!

Nå har 83 prosent av våre innbyggere over 18 år fått første vaksinedose. På landsbasis er tallet 78 prosent per 23. juli. Det er cirka 400 som har bestilt time til dose 1, og i underkant av 150 ledige timer til dose 1 de neste to ukene.

Uke 30 er det planlagt å sette cirka 1000 doser, fordelt på onsdag og torsdag. Av disse er cirka 560 dose 2 (risikogruppe og over 65 år). Øvrige doser prioriteres jfr FHI til de som fortsatt ikke har fått dose 1, uavhengig av hvilken gruppe de tilhører. 

I uke 30 mottar vi 220  hetteglass. Dette er cirka 30 hetteglass mer enn prognosen tilsa. I uke 31 mottar vi 94 hetteglass, noe som er cirka 60 mindre enn prognosen tilsa. 52 hetteglass vil derfor bli overført fra uke 30 til uke 31 for å dekke noe av behovet for vaksiner den uken.

Tallene etter vaksinering uke 29

  • Dose 1: 10.324
  • Dose 2: 5314 

I uke 29 ble det satt 1071 doser. Vi har satt totalt 15.638  doser.  

Registrer deg på Helseboka 

For å bli innkalt til vaksinering må du registrere deg i Helseboka. Når du registrerer deg på helseboka, vil du få en SMS med innkalling til vaksinering, når det er din tur. Kommunen vil gjerne vite om du vil ta vaksinen eller ikke, dette kan også gjøres i Helseboka. Det sikrer at vi har riktige opplysninger til de som ønsker å bli vaksinert og gjør at vi kan kalle inn til vaksinering mer effektivt.   

Dersom du trenger hjelp til å registrere deg kan du sende mail til koronavaksine@ahk.no, eller ringe vaksinetelefonen. I juli og august vil den være betjent på mandag, onsdag og torsdag fra klokka 10.00-14.00. Nummeret er 63 85 25 70. På grunn av ventetid oppfordrer vi folk til å sende e-post koronavaksine@ahk.no  

– Vi ber om forståelse for at det kan bli noe ventetid på vaksinetelefonene, dersom mange har behov har for hjelp til registrering. Har man noen i familien eller venner som kan hjelpe, spør gjerne dem først, sier Marita Hoftvedt, innbyggeransvarlig i vaksineteamet i kommunen.       

Les mer om hvordan du registrerer deg her. 

Mer informasjon

Mer informasjon om koronasituasjonen i vår kommune, oppdaterte smittetall og vaksineinformasjon finner du her.

  • Har du spørsmål, trenger råd om du bør testes eller hvordan du skal forholde deg til viruset, eller vil ta koronatest – RING LEGEVAKTEN på 116 117!  

Forfatter: Kari Aasberg Bradley

Sist endret: 25.07.2021