PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Vei og vedlikehold: Meld feil på nett

Mørkt gatelys, hull i veien, skjeve stolper, manglende kantklipping eller overvann? Nå kan du melde feil hos oss direkte på hjemmesiden, eller via mobil. Sjekk hvordan her.

– Dette systemet vil gjøre det lettere for innbyggerne å melde fra om feil. Du gjør det direkte fra mobil eller PC, og kan følge meldingen din til feilen blir løs, sier Ole Lund Jacobsen, fagleder vei i Aurskog-Høland kommune. 

Lettere for deg

Mørke gatelys, hull i veien, overvann, skjeve stolper, oversvømmelser, tett kum, brøyting og strøing på vinterstid, soping av vei om våren og kantklipping som sommeren. Det nye systemet skal gjøre det lettere for deg som innbygger å melde fra om feil til kommunen. Du slipper å tenke på åpningstider, og det er raskt og enkelt å melde inn.

– Det er gledelig at kommunen nå får på plass et meldesystem som ikke baseres på telefon eller e-post. Det er blitt jobbet i flere år med å finne rett system, som både forenkler innmelding  for vårer innbyggere, og reduserer arbeidstiden med behandling av klager for våre ansatte. Systemet gir oss i tillegg god dokumentasjon på etterslep, og statistikk som kan benyttes i planleggingen av kommende vedlikehold, sier Gjermund Nilsen, enhetsleder for kommunalteknisk drift.

Innmeldte feil på veilys går rett til kommunens entreprenør, som utbedrer feilen. Dersom du ønsker å melde inn feil per telefon, kan du fortsatt ringe oss. Da legger innbyggertorget inn feilen for deg.

Slik gjør du

  • Gå inn på «Meld feil» på kommunens hjemmeside.
  • Skriv adressen hvor feilen er i kartets adressefelt, eller merk av direkte i kartet. Velger du å skrive i feltet, får du opp noen valg, så du må for eksempel sette på rett gatenummer, og du må også merke av direkte i kartet der feilen er. Sjekk at plasseringen er riktig (vær så nøyaktig du kan, men det er helt OK om det ikke blir helt presist).
  • Velg kategori. Trykk på «meld feil». Du vil nå få opp en rekke kategorier. Fyll inn nødvendig informasjon.
  • Meldingen markeres med et symbol på kartet. Sjekk gjerne området på kartet før du legger inn din melding, for å se om noen andre legger inn meldingen før deg.
  • Meldingssystemet er anonymt. Ditt navn/telefonnummer vil ikke komme opp i kartet. Kun saksbehandlerne vil se navn og nummer dersom du velger å legge inn dette.
  • Din melding er nå mottatt av kommunen. Ønsker du å følge din melding, kan du gå tilbake i meldingssystemet og sjekke om meldingen fortsatt er markert på kartet. Markeringen fjernes når feilen er rettet. 

Forfatter: Kari Aasberg Bradley

Sist endret: 20.05.2022