PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Nytt testsenter for covid-19

Mandag ble et nytt testsenter for korona åpnet i Serviceveien 6 i Bliksrud næringspark på Bjørkelangen.

  • Har du spørsmål, trenger råd om du bør testes eller hvordan du skal forholde deg til viruset, eller ønsker å ta testen – RING LEGEVAKTEN på 116 117!  

Det nye testsenteret imøtekommer nasjonale myndigheters krav om å kunne teste 1,5 prosent av innbyggerne i kommunen, og 5 prosent av innbyggerne dersom det er et lokalt utbrudd. 

Se større kart, trykk her.

Må ha avtale 

Allerede på åpningsdagen ble det gjennomført over 20 tester. Testingen foregår inne.  

– Det var nødvendig å flytte testsenteret vårt til en plass med større kapasitet og et “varmere klima” for de ansatte. Her kan vi også ta flere andre typer prøver, dersom det er behov for det, sier Kristin Halvorsen som er leder ved legevakten.  

Det er fortsatt legevakten man skal ringe dersom man lurer på om man skal teste seg.  

Testsenteret er åpnet mellom 08.00-15.30. Alle som testes må ha en avtale på forhånd. Det får du ved å ringe legevakten. 

 Testingen foregår innendørs (illustrasjonsfoto).

Egnede lokaler 

– Dette bygget er en god og smittevernsriktig løsning, og det kan utvides dersom det blir behov for det, sier Halvorsen. 

Testsenteret ligger rett bak Skeidar. Skilting til bygget er på plass inne på næringsfeltet, og etter hvert vil det også bli skiltet fra fylkesveien.  

Aurskog-Høland kommune har i en periode vurdert forskjellige alternative muligheter for et egnet lokale. Etter at det ble bestemt at testsenteret skulle ligge i Serviceveien har ting gått veldig fort, og i løpet av 14 dager er det i gang. 

Eget testrom med mye utstyr.

– Alle har bidratt for at vi skulle få testsenteret opp å gå. Eiendom, legevakt, IT, huseier og alle eksterne samarbeidspartnere har gjort en kjempeinnsats for at vi skulle få dette til. I tillegg har vi Kathrine Magnussen og Toril Søberg, to erfarne og flinke sykepleiere, til å betjene testsenteret. Dette blir bra, sier Halvorsen.  

Mer informasjon om korona finner du her. 

Mer informasjon om legevakten finner du her. 

Forfatter: Alette Marie Eldøy

Sist endret: 24.11.2020