PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Ekstraordinært formannskapsmøte: Nye lokale koronaregler

Fra natt til mandag avsluttes de regionale koronatiltakene i Aurskog-Høland. Fredag ettermiddag møtes formannskapet for å vedta nye lokale koronaregler. Følg møtet for å få med deg alle endringene, og hva det betyr for deg. Møtet sendes direkte på Kommune-TV, og du kan se det live her.

Møtet begynner klokken 15.00. Ordfører og kommunedirektør sitter i formannskapssalen, mens resten av formannskapet deltar via Teams. Sakspapirer finner du her.

Aurskog-Høland kommune har den siste tiden vært på tiltaksnivå B (høyt tiltaksnivå). På bakgrunn av det synkende smittetallet i vår kommune har regjeringen vedtatt at Aurskog-Høland fra natt til mandag 26. april går ut av regionale smittevernstiltak. 

Lokale koronaregler

Fredag klokken 15.00 møtes derfor formannskapet i Aurskog-Høland kommune for å bestemme hvilke koronaregler som skal gjelde for vår kommune fra mandag 26. april. 

Smitten er fortsatt høy i deler av Viken, mens det for andre deler av fylket er en nedadgående trend med en oversiktlig situasjon. Etter anbefaling fra Helsedirektoratet, Folkehelseinstituttet og statsforvalter har regjeringen besluttet at Lillestrøm, Ullensaker, Lørenskog og Rælingen kommuner fortsetter med tiltaksnivå A, 17 kommuner får eller fortsetter i tiltaksnivå B, mens 18 kommuner tas ut av ordningen. Tiltakene er varer til og med 9. mai, men det skal avholdes møte med kommunene om en uke for å vurdere situasjonen på nytt.

Mer koronainformasjon

Mer informasjon om koronasituasjonen i vår kommune, lokale smittetall dag for dag, vaksineoppdatering og svar på koronaspørsmål finner du her.

Forfatter: Kari Aasberg Bradley

Sist endret: 23.04.2021